Büyükşehir'den 15 kadına mikrokredi

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden 15 kadına mikrokredi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2016 18:55

Büyükşehir'den 15 kadına mikrokredi

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli kadınların ev ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürüttüğü mikrokredi projesi kapsamında toplam 15 kadına 27 bin 660 lira mikrokredi çeki teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, hedeflerinin mikrokrediden yararlanmak isteyen her kadına projeyi ulaştırmak olduğunu söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 2009 yılında kurulan Mikrokredi Ofisi, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen dar gelirli kadınlara desteğini sürdürüyor. Projeleri Mikrokredi Ofisi tarafından onaylanan kadınlara Kent Konseyi binasında törenle mikrokredi çeki dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında toplam 15 kadına 27 bin 660 lira verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, mikrokredi projesinin hayırseverlerin destekleriyle her geçen gün büyüdüğünü, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında mikrokredi ofisine Belediye bütçesinden katkı sağladıklarını belirterek, hedeflerinin mikrokrediden yararlanmak isteyen her kadına projeyi ulaştırmak olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlara destek olmaya devam edeceklerini belirten Değirmenci, merkezde devam eden projenin ilçelerde de hizmet vermeye başladığını ifade etti. Değirmenci, "Üreten bir şehirde özne olmayı seçtiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Rakam az ya da çok diyen olabilir ama asıl niyetimiz Büyükşehir olarak her zaman hanım kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermektir. Sizleri cesaretlendirmekle birlikte ayakta durduğunuz sürece destek olmaya devam edeceğiz. Sizler bu şekilde destek istediğiniz sürece biz bu projeyi devam ettirme taraftarıyız" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!