Büyükşehir otobüs santralinin yüzde 70'i tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir otobüs santralinin yüzde 70i tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 13:57

Büyükşehir otobüs santralinin yüzde 70'i tamamlandı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Sümer Mahallesi'nde 22 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve 170 otobüs kapasiteli Otobüs Bakım Onarım Şantiye ve Depolama Sahası projesinin yüzde 70'ini tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Sümer Mahallesi'ndeki modern tesise geçilmesiyle birlikte, eski tesisin bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğunun azalacağını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Mahallesi'nde yeni Otobüs Bakım Onarım Şantiye ve Depolama Sahası'nın yapım çalışmaları sürüyor. 22 bin metrekare alan içerisinde yer alan projede idare binası, kademe binası, 1 akaryakıt istasyonu ve 170 otobüslük park alanı ile su depoları bulunacak. Proje kapsamında 500 metrekare alanda inşa edilecek olan idare binasının betonarme işlemleri tamamlandı. Projenin ise yüzde 70'inin tamamlandığı belirtildi. Projenin tamamlanmasının ardından İlbade Mahallesi'nde uzun yıllardır hizmet veren Otobüs Bakım Onarım Şantiye ve Depolama Sahası, modern yerine taşınacak. Tesisin taşınması ile birlikte bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun rahatlaması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, kentte yaşanan trafik sorununu çözmek için yol, köprü, alt ve üst geçit gibi ulaşım alanında seferberlik başlattıklarını vurgulayarak, "Bu kapsamda dar bir alanda hizmet veren belediye otobüslerimizin garajını Sümer Mahallesi'nde yapacağımız modern tesisimize taşıyacağız. İlbade Mahallesindeki eski zahire pazarının olduğu bölgede yaşanan trafik sorunu da ortadan kalacak" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!