Büyükşehir köpekleri ölüme terketti iddiası

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir köpekleri ölüme terketti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 00:00

Haymana yolundaki boş bir arazide, aşılanmış küpeli ve kısırlaştırılmış 80 kadar köpek, aç ve susuz ölüme terk edilmiş halde bulundu. DOĞÇEV Başkanı Behiye Eryılmaz, köpekleri Büyükşehir Belediyesi’nin araziye bıraktığını iddia etti.

Araziye ölmesi için bırakılan küpeli ve kısırlaştırılmış 80 kadar köpeğin açlıktan ölen diğer köpekleri yediğini söyleyen Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mine Eren de şunları söyledi:

BİRBİRLERİNİ YİYORLAR

"Aç bırakarak özgürlük olmaz. Bu hayvanlar ikinci kere itlaf ediliyor. Öldürmek isteniyorlarsa neden kısırlaştırarak eziyet edip bu kadar para harcanıyor. Köpekler gece buralara getiriliyor. Belediyeler kısırlaştırma işini ihale ediyor. Şirketlere bir köpeğin kısırlaştırılması ve 10 gün bakımı karşılığında 180 YTL veriliyor. Daha sonra da ölmeleri için dağın başına bırakıyorlar. Köpeklerin sırtlarından para kazanıyorlar. Anneleri ölen yavru köpekler ise halen hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yasanın hayvanların lehine mi aleyhine mi olduğu ise belli değil.

3 BİN HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

Bu itlafın başka şekli. Hayvanları koruma kurulunun toplantısında Ankara’da 3 bin hayvanın kısırlaştırıldığı söylendi. Ancak şehirde bu kadar köpek yok. Şehirden şikayet olunca köpekleri sokağa, aldıkları yere bırakmak yerine dağa bırakıyorlar. Daha ameliyat yarası kapanmamış köpekler var. Köpekler ölüyor. Bir hafat önce gördüğümüz köpekleri ertesi hafta göremiyoruz. Sürekli yeni köpekler geliyor. Barınaklar iyileştirilip bu hayvanlar orada bakılmalı. Bu yaptıklarıyla yasaya aykırı hareket ediyorlar. Gölbaşı Barınağı’na götürmek istiyoruz ancak belediye başkanımız köpekler bize ait değil burada bakamayız diyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!