Büyükşehir’in filleri ’votka tutkunu’ çıktı

BÜYÜK Ankara Sirki Cumartesi günü gösterilerine başladı. Sirkin resmi açılışını ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy beraber yaptılar.

Haberin Devamı

Tabii sirkin içerisindeki en görkemli ve halkın en çok ilgi gösterdiği hayvanlar filler oldu. Tonlarca ağırlıklarına rağmen bir komutla o koca cüsseli hayvanların neler yapabileceğini tüm Ankara gördü./images/100/0x0/55eab5d0f018fbb8f891c2fc

Kulağımıza gelen fısıltılara göre, fillerin o neşe dolu bakışlarının altında iki neden yatıyormuş...

Ne mi?

Alkol ve kesme şeker...

Evet, gerçekten de böyle.

NAZDROVYA FİL KARDEŞ

Sirkte fillerin daha neşeli ve söz dinler olmaları için gösteri öncesinde bu dev cüsseli hayvanlara votka içiriliyormuş. Ardından da sevdikleri ve alkolün etkisini arttıracağı için kesme şeker..

Hayvan Haklarını hiçe sayma bahasına, "Gösteri için yapılabilir. Ne var ki?" diyebilirsiniz.

Ama alkollü filleri oynatan Büyükşehir Belediyesi olunca, tabi insanın aklına birden alkol yasaklı parklar geliyor.

Mogan, Göksu, Mavigöl, Harikalar Diyarı, Altınpark...

Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile Ankaralılara güzel bir gösteri sunan sirkte gerçektende en fazla ilgiyi 5 dev filin gösterisi çekti.

Paris’te dünya birinciliği alan Tayaa Karnivokva grubunun gösterisinde filler kendi aralarında top oynadı, denge hareketleri yaptı, mızıka çaldı, iki ayak üzerinde selam verdi.

"Onca votkayı içince yaparlar" dediğinizi duyar gibiyiz.

Ya da "Mızıka çalamayan fil yoktur, az votka vardır" diye, getirebilirsiniz gerisini.

Ama belediye bir türlü sağduyunun sesini duymuyor.

Dev parkların tamamında tabelalar var: Alkol yasak.

Sadece Büyükşehir Belediyesi mi?

Hayır.

Tüm AKP’li belediyeler.

Yenimahalle’si, Keçiören’i, Mamak’ı...

GENÇLİK PARKI ALKOLE KURBAN


Alkol yasağının en büyük kurbanı ise kentimizin en önemli sembollerinden Gençlik Parkı oldu. Park, tadilat yapılacağı gerekçesi ile kapatıldı.

Hem alkole, hem halka...

Ama tadilat bir türlü başlamadı..

İki yıla yakın bir süredir Gençlik Parkı öylece duruyor.

Neden, tadilattan hemen önce kapatılmadı?

Neden, kapatıldı da, tadilatı bir türlü başlamadı?

İşte Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, 16 Ağustos 2004 tarihinde Ankara Hürriyet’e Gençlik Parkı’nda yapılacak tadilat ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

"Artık bu bilinen bir gerçek ki, aileler bir saatten sonra oraya (Gençlik Parkı) giremiyor.

Neden giremiyorlar? Çünkü orada bol miktarda alkol satan yerler var. O alkol satan yerler bir anda oranın havasını değiştiriyor.

O havaya uygun olarakta parka bir hayli üzülerek söylüyorum; sarhoş ve uyuşturucu kullananlar geliyor. Bunlar burada olduğu sürece orası kullanılmaz. Parkı aileye yönelik hale getirmemiz gerekiyor. Bu nedenlede çalışmamız bittikten sonra parkta içki satışını yasaklayacağız."

İşte böyle. Artık parkta alkol içenler yok. Ama kimse de yok...

FİLLERİ İZLEMEK İSTERSENİZ...

Büyük Ankara Sirki, gösterilerine Cumartesi ve Pazar günleri saat 14.00 ve 18.00’de devam edecek.

Çeşitli gösterileri ve dev cüsselerinin altında votkanın verdiği neşe ile 5 fili izlemek isterseniz, Büyükşehir Belediyesi hepinizi bekliyor.

İnce hesaplarda silahlar patladı

"Ve Temelli’de ince hesaplar" başlığıyla manşetten duyurduğumuz haber sonrası Temelli’deki taş ocağı krizinde, taşlı sopalı kavga çıktı, silahlar konuştu. Olaylarda 4 kişi yaralandı...

Bu kadar tartışmanın altında aslında görünenin çok ötesinde birşeyler var.

Bu yüzden de başlığımızda "ince hesaplar" dedik.

Ama ne olduğu aslında tam da belli değil...

Olayın tarafları Karabela Şirketi, Büyükşehir Belediyesi, Temelli Belediyesi ve köylüler.

Karabela ile Büyükşehir paralel düşünüyor.

Temelli Belediyesi ile de köylüler paralel.

Ama paralel olmayan bir şeyler var.

Fincan krizden zor kurtardı

Haftanın şanslısı ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan oldu...

Rögara düşerek yaşamını yitiren Dilara Dumrul, Fincan’ı korkutmuş ve tüm Ankara’nın rögarları taranacak emri verdirtmişti.

Ancak ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan’ın Çayyolu’nda bulduğu 3 tehlikeli rögar kapağı kurumu birbirine kattı. Ankara’nın lüks ve gözde semti Çayyolu’nda 3 ölümcül rögar kapağı bulan Fincan, derhal ASKİ Çayyolu Bölge Müdürü Haşim Karaloğlu’nu çağırdı. Savunması istenen Karaloğlu, süresiz görevden alındı.

Dumrul’un ölümüne benzer bir başka rögar kapağından dolayı can kaybı Ankara’da yaşanmadığı için Fincan haftanın şanslısı oldu...

Kaymakamlıktan şehirde yaşam kriterleri

POLATLI Kaymakamlık İlçe Danışma Kurulu toplantısında ilginç kararlar alındı. Şehirde yaşamanın gerektirdiği kritelerler ele alındı ve bunlar bir karar olarak resmi kayıtlara geçti.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Eker, kurulda yaptığı konuşmada, şehirde yaşamanın kurallarını şöyle sıraladı.

Sokakta düğün yapmamak, düğünlerde silah atılmaması, şehir magandalarına yönelik caydırıcı önlemlerin alınması, kaldırımların sadece yayalar tarafından kullanılmasını öngeren tedbirlerin alınması, çekirdek kabuklarının yere atılmaması. Belediyenin anons höparlörlerinin kaldırılması ve çağdaş iletişim araçlarının kullanılması, yüksek sesle küfürlü konuşulmaması, trafik kurallarına uyulması, kamuya açık alanlarda tavır ve davranışların seviyeli olması, şehir merkezinde bulunan kamyon garajının kaldırılması.

Gölbaşı Hastanesi acil servise kavuştu

GÖLBAŞI’ndaki 50 yataklı Devlet Hastanesinin acil servisi hizmete girdi. Gölbaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Parlak, polikliniklerin bakım ve onarımı yapılan eski sağlık ocağına taşındığını, hastane binasında tamamen acil servis hizmeti verileceğini söyledi.

Acil servisin 24 saat süreyle hizmet vereceğini kaydeden Parlak, hastanenin yanındaki Aile Çocuk Sağlığı Merkezi’nin de poliklinik hizmetleri için düzenlenebileceğini belirtti. Bu arada, hastane binası ile polikliniklerin bulunduğu eski sağlık ocağı binası arasında yaklaşık iki kilometre mesafe olması dikkati çekti.

Yazarın Tüm Yazıları