Büyükşehir’den Gençlere Fastfood Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den Gençlere Fastfood Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 13:08

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ BİYOLOG BELGİN AYDINGÜL KOORDİNASYONUNDA, DR. LEYLA SAĞLAMTİMUR TARAFINDAN LİSE ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERE OBEZİTE İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DÜZENLENİYOR.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, okullarda obezite eğitimi veriyor, gençleri obeziteden korumanın yollarını erken yaşta arıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık Şube Müdürlüğü personeli Biyolog Belgin Aydıngül koordinasyonunda, Dr. Leyla Sağlamtimur tarafından lise çağındaki öğrencilere obezite ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenleniyor. Seminerler kapsamında, Yeşilevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, obezite nedir, obeziteye yol açan etmenler ve beraberinde getirdiği hastalıklar gibi konularda bilgilendirmeler yaparken, obeziteden korunmanın yöntemlerini anlattı.
Günümüzde geleneksel klasik beslenmenden uzaklaşma ile obezite hastalığının çoğaldığını vurgulayan Dr. Leyla Sağlamtimur, öğrencileri özellikle fastfood yiyecekler konusunda uyardı. Ne kadar fastfood yenirse obezite riskinin o kadar arttığını aktaran Dr. Sağlamtimur, obezitenin sadece basit bir şişmanlık gibi algılanmaması gerektiğini ifade etti. Televizyon ve internetin başında geçirilen saatlerin, hareketsizliğe sebep olarak gençlerde obeziteye yol açtığına dikkat çeken Dr. Sağlamtimur, gençleri spor aktivitelerine davet etti.
Büyükşehir Belediyesi, obezite seminerleri kapsamında okulları yıl boyunca ziyaret ederek, gençleri bilgilendirmeye devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!