Büyükşehir Belediyesi’nden Akkuş’ta 55 milyon TL’lik yatırım

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi’nden Akkuş’ta 55 milyon TL’lik yatırım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 10:42

Büyükşehir Belediyesi’nden Akkuş’ta 55 milyon TL’lik yatırım

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/AKKUŞ (Ordu), (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Akkuş ilçesine 55 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

Akkuş ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılarak burada yapılan çalışmaları anlatan Başkan Enver Yılmaz, daha önce Ordu İl Özel İdaresi’nce ayrılan yıllık toplam bütçenin 700 bin TL olduğu Akkuş ilçesine, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra 55 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi. Yol ve su çalışmalarının sürdüğü ilçede sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü vurgulayan Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda iki ilçemizde şehir merkezi dahil su akmıyor ve problemler yaşanıyordu. Bunlardan biri Perşembe diğeri ise Akkuş ilçemiz idi. Göreve gelir gelmez Akkuş’un arıtma tesisini hizmete açtık ve su problemlerini giderdik. 4 yılda 2 adet içme suyu deposu, 4 adet su alma yapısı, 1 adet içme suyu arıtma tesisi, 64 bin 900 metre içme suyu hattı ve bin metre kanalizasyon hattı inşa ettik. Bu yatırımlar için tam 12 milyon 850 bin TL’lik kaynak harcadık. Sadece 2018-2019 yıllarında ilçemize yapılacak yatırım tutarı ise 13 milyon TL olacak. Kısacası içme suyu ve kanalizasyon için yatırımlarımız toplam 25 milyon 850 bin TL’yi bulacak” dedi.

Yine Akkuş’ta 4 yılda toplam 29,5 kilometre asfalt yol yaptıklarını da belirten Başkan Yılmaz,  “Akkuş ilçemizde bu yıl da 81 kilometre daha çalışma hayata geçirerek toplam 111 kilometre asfalt yol yapmış olacağız. Asfalt yollar için harcamalarımızın tutarı toplam 28 milyon 300 bin TL’yi bulacak. Bu yatırımlarımızla birlikte Kızılelma-Çayıralan grup yolu 4 kilometre, Salman-Ambargürgen-Gürgenliyatak-Çökek grup yolu 1 kilometre, Merkez Mahallesi-Subaşı Mahallesi İstiklal Caddesi’ni 1 kilometre sıcak asfalta kavuşturduk. Akkuş merkez-Ormancık-Kemikgeriş-Çamlıca-Salman grup yolu 16 kilometre, Akkuş-Akpınar-Çaybaşı-İlküvez grup yolu 7,5 kilometre, Çaldere Mahallesi-YİBO yolu 2 kilometre asfalta, Salman-Dağyolu grup yolu ise 2,5 kilometre beton yola kavuştu” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!