Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar İçin Seferber Oldu

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar İçin Seferber Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 16:10

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YALNIZ, YOKSUL VE BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN YAŞLILARIN KENDİLERİNİ ÇARESİZ HİSSETMEMESİ İÇİN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMA KAPSAMINDA 180 YAŞLIYA EVDE BAKIM, REFAKAT HİZMETİ VERİYOR, EV TEMİZLİĞİ YAPIYOR.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yalnız, yoksul ve bakıma ihtiyaç duyan yaşlıların kendilerini çaresiz hissetmemesi için yürüttüğü çalışma kapsamında 180 yaşlıya evde bakım, refakat hizmeti verip, ev temizliği yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yardıma muhtaç, yalnız bırakılmış, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik önemli bir sosyal hizmet çalışması yürütüyor. Bu çalışmalardan biri Yaşlılar Müdürlüğü’nebağlı ekipler tarafından Seyrantepe semti Gürdoğan Mahallesi’nde, engelli kızıyla yaşayan Fahri Çelik için yapıldı. Çelik’in evini cam silmeden toz almaya, yer silmeden bulaşık yıkamaya kadar dip köşe temizleyen ekiplere, Fahri Çelik teşekkürlerini ve memnuniyetini dile getirdi.
"34 KİŞİYE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR"
Yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gideremeyen yaşlılara hizmet verdiklerini kaydetti. Yalnız yaşadığı, yardıma ihtiyacı olduğunu tespit edilen yaşlılara yönelik yürüttükleri evde bakım hizmeti hakkında bilgi veren Kıratlı, şöyle konuştu:
"Evde bakım hizmeti sunduğumuz yaşlılarımıza hijyen bir yerde yaşamaları için ev temizliği yapıyoruz. Onlara yemek yapıyoruz. Kişisel bakımlarını, temizliklerini yapıyoruz. 34 yaşlımıza evde bakım hizmeti sunuyoruz. Yaşlı insanların yalnızlık duygularını giderebilmeleri için onları ziyaret ederek beraber sohbet ediyoruz. Sohbet etmenin yanı sıra onların evine giderek beraber yaptığımız yemekleri beraber yiyoruz. Bu onları çok mutlu ediyor. Hayatta en azından çok da yalnız değiliz’ diyorlar."
REFAKAT HİZMETİ
Evde bakım hizmetinin yanı sıra yaşlılara refakat hizmeti de sunduklarını belirten Kıratlı, "Hasta olan yaşlılarımızı hastaneye götürüyoruz. Bunun yanında hastanedeki işlemleri boyunca onlara eşlik ediyoruz. Sadece hastaneye getirip götürme dışında kendilerinin yalnız başına yapamayacağı bütün işlemler için onlara refakat ediyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!