Büyükşehir Belediyesi’nden, Yaşlı Evlerinde Bayram Temizliği

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediyesi’nden, Yaşlı Evlerinde Bayram Temizliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 11:03

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ YAŞLI VATANDAŞLARA EV TEMİZLİĞİ HİZMETİNİ RAMAZAN AYINDA YOĞUNLAŞTIRDI.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel haline gelen yaşlı vatandaşlara ev temizliği hizmetini Ramazan ayında yoğunlaştıran ekipler, yaşlıların evlerini bayrama hazırlıyor.
Yıl boyunca belli periyotlarla ihtiyaç sahibi yaşlıların evlerini temizleyen Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Ramazan ayı süresince de günlük ortalama 120 evin temizliğini yapıyor. Ekipler, yaşlıların evlerine giderek temizlik yapmanın yanı sıra musluklarından kapı kollarına kadar mini onarımları da gerçekleştiriyor.
EVLER PIRIL PIRIL OLUYOR
Evinde yalnız veya eşiyle birlikte yaşayan, günlük hayatta rutin işlerini yapmakta zorlanan 60 yaş üstü vatandaşların evleri, ayda en az bir kez, 3 veya 5 kişiden oluşan ekipler tarafından, itinayla temizleniyor. Ekipler, yerleri süpürüp siliyor, toz alıyor, cam, halı, kapı ve çerçeveleri temizliyor, mutfak, tuvalet ve banyo temizliği yapıyor, balkonları yıkıyor.
Bunların yanı sıra kişisel bakımını yapmakta zorlanan yaşlı bireylerin, talep etmesi halinde bu ihtiyaçlarını da karşılayan ekipler, haftada 1 gün de 3 çeşit yemekle evlere destek sunuyor.
“BAYRAM ÖNCESİ ÇOK İYİ OLUYOR”
Camların silindiği, yerlerin süpürüldüğü, tamiratların yapıldığı, tozların alındığı pırıl pırıl bir evin huzuru içerisinde Ramazan Bayramı’nda misafirlerini karşılayacak olan yaşlı vatandaşlar, yüzlerinden tebessümü, dillerinden teşekkürlerini eksik etmiyorlar.
Çankaya’nın Cebeci semtinde oturan ve yalnız yaşayan Suzan Coşkun (82), hizmetlerinden dolayı Büyükşehir’e teşekkürlerini ileterek, “Benim evimde 10 yıldır temizlik yapıyorlar. Bayram öncesi çok iyi oluyor. Misafirlerimiz geldiğinde evimiz pırıl pırıl görünüyor” dedi.
Keçiören’de yaşayan Mehmet (80) ve Nazmiye (78) Codal çifti ise duygularını şöyle dile getirdi:
“Çok güzel, özenerek temizliyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Bayramda torunlarımızı bekliyoruz. Bizim ev temizleyecek kuvvetimiz yok. Misafirlerimiz temiz bir eve geliyor. Ev temiz olunca mutlu oluyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!