Büyükşehir bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 15:13

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayram hazırlıklarını tamamladı, bir dizi önlem aldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, bayramda Başkent’in, tüm cadde ve bulvarlarında temizlik ve yıkama çalışmalarına devam edecek.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayram hazırlıklarını tamamladı, bir dizi önlem aldı. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, bayramda Başkent’in, tüm cadde ve bulvarlarında temizlik ve yıkama çalışmalarına devam edecek. Kabristanlıkların içinde de bakım ve onarım çalışmaları bayram öncesi ve sonrasında da sürecek. EGO otobüslerinin bayram süresince ücretsiz hizmet vereceği Başkent’te vatandaşlar talep ve şikâyetlerini, 7/24 açık olan “ALO 153 Mavi Masa”, hattına iletebilecek. 

24 SAAT HİZMETTE

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına da gidecek olan Büyükşehir Belediyesi’nin “188 Alo Ambulans ve Cenaze” hizmeti, bayram boyunca kesintisiz sürdürülecek. ASKİ Genel Müdürlüğü “Kanal Arıza” ekipleri; 24 saat boyunca görevlerinin başında olacak. Ankara İtfaiyesi, 7/24 mesaisini sürdürecek. İtfaiye yetkilileri, bayram tatilini evlerinden uzakta geçirenlerin elektrik şalterlerini, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmaları gerektiği uyarısında bulundu. Zabıta ekipleri ise kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek amacıyla, Ulaşım Trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak. Arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmelerine imkân sağlayacak.

Haberin Devamı

KARŞIYAKA’YA KAPI DÜZENLEMESİ

Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda artacak ziyaretçi sayısını dikkate alarak, Ankara’daki mezarlıklarda giriş ve çıkışlar için özel düzenleme getirdi. Karşıyaka Mezarlığı’nda düzenli ve rahat bir mezarlık ziyareti gerçekleştirebilmeleri için vatandaşlar araçlarıyla 5 ve 6. kapıdan giriş-çıkış yapabilecekler. 2. kapıyı ise sadece engelli belgesi olan araç sürücüleri kullanabilecek. Karşıyaka Mezarlığı’nda ring seferleri düzenlenecek. Normal günlerde ring yapan 4 midibüs sayısı bayram süresince 8’e çıkarılacak, ayrıca 2 EGO otobüsü ek olarak sefere katılacak. Öte yandan Karşıyaka, Cebeci Asri, Ortaköy, Sincan Cimşit mezarlıklarında güvenlik önlemleri artırıldı. ANFA Özel Güvenlik ekiplerine, emniyet ve zabıta ekipleri de destek sağlayacak.

BAKMADAN GEÇME!