Büyükşehir Başkentgaz tartışmasında uzlaşma protokolü

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Başkentgaz tartışmasında uzlaşma protokolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 15:58

Maltepe’deki EGO’ya ait arsa ve binaların, satışı sırasında Başkentgaz’a geçmesiyle başlayan Büyükşehir ve Başkentgaz arasındaki tartışmalar uzlaşma protokolü ile sona erecek. Başkan Gökçek, Maltepe’deki 41 dönümlük arazinin 10 dönümünü Başkentgaz’a satacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı son oturumunda Başkent Doğalgaz ile Büyükşehir arasında uzlaşma protokolü yapılması kabul edildi. Meclis oturumunu yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gündeme ek olarak gelen Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü arasında “sulh ve uzlaşma protokolü” yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. “Başkentgaz ile Büyükşehir Belediyesi arasında büyük ihtilaflar var” diyen Gökçek, EGO’nun 41 bin metrekarelik arsasının tapuda kendilerinin üstünden Başkentgaz’a geçme olayını hatırlattı. İhtiyati tedbir kararını kaldırmak için mahkemeye başvurduklarını belirten Başkan Gökçek, ancak mahkemelerin, yetki karmaşasından dolayı konuyu birbirine devrettiğini ve konunun halen Yargıtay’da olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz arasında ihtilaflı konuların devam ederek, bugüne gelindiğini kaydeden Gökçek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘GELİN SULH OLALIM’

“Tartışmalı süreç bugüne kadar geldi. Başkentgaz da değişik konularda sıkıntı yaşamaya başladı. Sonra da dediler ki ‘gelin sulh olalım’. Biz de şunu söyledik; ‘Sulh olmamızın tek yolu, arazimizin iadesinden geçer, aksi takdirde bunu kabul etmemiz mümkün değil.’ Mahkemenin tespit etmiş olduğu fiyat, oranın metrekaresi 4 bin lira. 160 milyon lira değerinde olan bir yer. ‘Bunu vermeyiz’ dedik. ‘Birinci şartımız; açmış olduğunuz 3 davadan vazgeçeceksiniz, sonra biz de davaan vazgeçeceğiz ve normal şartlarda AYKOME’nin belirlediği fiyatlardan da sizden, diğer kazı bedellerini vesaire alacağız.’ Bu manada bir anlaşma yaptık. Başkentgaz. Maltepe’deki yerin vatandaşlar tarafından gazın merkezi olarak bilindiği için buraya bir merkez yapmak istiyor.

10 DÖNÜMÜNÜ SATACAĞIZ

‘41 dönümlük arazinin 10 dönümünü mahkeme kararı bedeli üzerinden bize satın’ dediler. Burayı zaten satacağız. Biz de kabul ettik. Yalnız bir ihtilaf konusu var. Onu önümüzdeki meclise yetiştirmeye çalışacağız. Çok katlı otoparkı biliyorsunuz. O otopark Büyükşehir Belediyesi’nin. Ama alt katı zamanında TEDAŞ’a verilmiş. EGO ayrılınca, üstü bizde, tabanı onlarda kaldı. TEDAŞ’la konuştuk, onlar da satıştan memnun olacaklarını söyledi. Bir plan tadilatı ile takas yapacağız. Tadilat sonrası 10 dönümü satacağız. Öncesinde sizden protokol yetkisi alıyoruz. Bu yetki bir taahhütname olacak. Protokol imzalandığı anda bütün davaların hepsinden karşılıklı olarak çekileceğiz.”

Haberin Devamı

YAŞLI KARTINA YÜZDE 41 ZAM

BELEDİYE Meclisi’nde ayrıca toplu taşıma hizmetinden ücretsiz ve indirimli yararlananlara verilen Ankarakart’lardan alınacak olan 2016 yılı vize bedellerine ilişkin Başkanlık Yazısı da gündeme ek olarak görüşüldü. Daha önce 85 TL olan 61-64 yaş arası serbest kart vize ücreti, yüzde 41’lik artışla 120 TL oldu. Kamu ve TÜİK Personeli için 50 TL olan vize ücreti 60 TL, daha önce 40 TL olan öğretmen pasosu vize ücreti de 50 TL olarak belirlendi. Vize bedellerinin artırılması yerine hiç alınmamasını öneren CHP grubunun önerisi oy çokluğuyla reddedildi. 65 yaş üstündekilere ücret almadıklarını belirten Başkan Gökçek, “60 yaşa da indirecek olursak. Biraz daha belediyeye yük olur” dedi. CHP grubunun ret, AK Parti ve MHP grubunun evet verdiği 2016 yılı vize bedellerine ilişkin Başkanlık Yazısı oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!