Büyükkalecik, 'Kocatepe' oldu

Güncelleme Tarihi:

Büyükkalecik, Kocatepe oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 13:28

Büyükkalecik, 'Kocatepe' oldu

Haberin Devamı

 

Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'ın merkeze bağlı Büyükkalecik beldesinin ismi 'Kocatepe' olarak değiştirildi. Beldenin isim değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik beldesinin adının değiştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak kabul edildi. Büyükkalecik Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, değişikliği sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Çıngırak, "Bugün yayınlanan Resmi Gazete ile Afyonkarahisar İli Merkez İlçeye bağlı Büyükkalecik Beldesinin isminin 'Kocatepe' olarak değiştirilmesi, 5393 sayılı Kanunun 10'uncu maddesi uyarınca uygun görülmüştür. Beldemize hayırlı ve uğurlu olsun" mesajını paylaştı.

Değişiklik konusunda bilgisi olmadığını belirten belde sakinleri, bunu Başkan Çıngırak'ın sosyal medya hesabından öğrendiklerini kaydetti. İsim değişikliğinin neden gerektirdiğini de merak ettiklerini aktaran belde sakinlerinden bazıları değişikliğe olumlu yanıt verirken bazıları da karşı çıktı.

Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çıngırak, isim değişikliğini Kocatepe ile bütünlük sağlama adına yaptıklarını söyledi. Başkan Çıngırak, "İsim değişikliğini eylül ayında gündeme getirdik. Vatandaşlarımızla da istişare ettik. Büyük Taarruz emrinin verildiği Kocatepe'ye çıkarken beldemizden çıkılıyor. Biz de bir bütünlük sağlama adına belde ismimizi Kocatepe olarak meclis kararıyla değiştirdik. Valilik ve İçişleri Bakanlığı da onayladı. Yapılan eleştiriler yersiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!