Büyükdere'nin voleybolcusu depremzedelere kol kanat geriyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükderenin voleybolcusu depremzedelere kol kanat geriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 14:27

BÜYÜKDERE Spor Kulübü’nün voleybolcusu, işadamı Nadir Yorgun, Van depreminde evleri yıkılan 30 çocuklu 6 aileden 48 kişiye İstanbul’da kucak açtı.

Haberin Devamı

Sahibi olduğu Marmara Limon Kolonya Fabrikası’nın yakınında 5 ev kiralayan ve içini donatan Yorgun, önce sağlık taraması yaptırdı, çocukları okullara yerleştirdi, büyüklere iş konusunda yardımcı oldu. 48 kişinin gıda ihtiyaçlarını da karşılayan Arnavut lakaplı voleybolcu Nadir, eşi Hülya Yorgun ile birlikte market alış verişinin yanı sıra giyinme ihtiyaçlarını da karşılıyor. Bir anne-baba şefkati ile konuk ettiği Vanlı vatandaşlarımızı bağırlarına basan Yorgun ailesi onlara hizmetten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “ailem, dostlarım ve çalışanlarımla birlikte Van konusunda güzel şeyler yaptık. Tüm ülke olarak Van Depremi için çok çalıştık. Emekler verdik. Yardımlaşma örneği sergiledik. Bu konuda tek isteğim var;  Daha işin çok başındayız ve VAN'ı unutmamalıyız. Biz aile olarak depremden sonra vatandaşlarımızı Van’dan getirtip bir günde 5 evin mobilyalarını, ısınma sistemlerini hazırladık. Onların rahat etmesi için her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Bu insanlara bir örnek olabiliyorsak ne mutlu bize. Çok zor hayat şartlarından geldiler. Şimdi bizim yanımızda çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Onlar bizim misafirperverliğimizden memnun oldukça biz de aile olarak mutlu oluyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Voleybol Takımının Antrenörü Nedim Özbay, Vanlı vatandaşlarımızın ilk geldiği günlerde eşfoman, havlu, çorap, battaniye ihtiyaçlarını karşıladı. Bu sosyal bir görev paylaşımıdır” dediler.

DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI - FOTO GALERİ

Nadir Yorgun’un davetlisi olarak Kavacık’ta yaşayan Vanlı depremzedeler, misafirperverlikten çok mutlu olduklarını belirterek, “Bizlerin en kötü günlerimizde, çoluk çocuk, bebeklerimiz çadırlarda soğukla savaşırken, bizlere kucak açıp sıcak bir yuva kazandıran Nadir ağabey ve Hülya ablamıza şükran borçluyuz. Çocuklarımızı bir anne bir baba şefkati ile kucaklarında taşıyorlar, seviyorlar” diye memnuniyetlerini dile getirdiler.
“ Bizler Nadir beyin bir kuru ekmeğini hiç kimsenin kavurmasına değişmeyiz. Allah ondan razı olsun ” diyen Şeref Ekinci, Van’da yardımların dağıtılmasında bazı aksaklıklar yaşandığını belirtirken, “Allah Nadir beyden ve eşi Hülya hanımdan razı olsun. Evimizde her türlü lüksümüz var” dedi.

Kerem Ekinci, “ Bizi buraya getirenlerden Allah razı olsun, çok mutluyuz” derken, İhsan Ateş, “Van’dan ayrılırken buruktuk. Burada bizlere gösterilen sıcaklık ve sevgiyi görünce şu anda çoluk çocuk çok mutluyuz.Nadir abi ile hülya ablanın bizlere açtıkları kucağın içi sevgi ve sıcak dolu. Her vatandaşın açacağı kucak onlar gibi olsa Van da hiçbir insan buruk kalmaz” dedi.

Voleybolcu işadamı Nadir Yorgun, fabrikasındaki odasının bir köşesine konuk ettiği Vanlı ailelerin çocuklarının yaptığı resimleri de sergilemiş. İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Arzu Ekinci’nin yazdığı “Hey gidi Van” isimli şiir her okuyanı duygulandırıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!