Büyük özlem sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük özlem sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 11:55

Beko Basketbol Ligi 124 gün sonra yeniden başlıyor.

Haberin Devamı

Kobe Bryant’a göre Avrupa’nın en çekişmeli ligi, Erman Kunter’e göre en iyisi, Henry Domercant’e göre en zorlusu…

11 Haziran 2012 Salı günü Beşiktaş'ın (O zamanki adıyla Beşiktaş Milangaz) şampiyonluğu ile tamamlanan 2011-2012 sezonun ardından yaşadığımız 4 aylık boşluk sona eriyor.

Yaş ortalaması 26 olan ve 16 takımın mücadele edeceği lig, bu sezon muhteşem maçlara  sahne olacak.

Özellikle ligimizin lokomotif takımları Galatasaray MP, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş ve Anadolu Efes yaptıkları transferler ile adlarından çokça söz ettirecek.

KUPALARI SÜPÜREN BEŞİKTAŞ, ERMAN KUNTER'E EMANET

Geçen sezonu 3 kupa ile tamamlayan, bu yıla da Cumhurbaşkanlığı Kupası ile başlayan Beşiktaş, yeni dönemde başantrenör Erman Kunter ile zirveye oynayacak. Geride bıraktığımız sezonda Beşiktaş'a sponsonluk desteği veren Milangaz'ın yeni yılda Siyah-Beyazlı takıma sponsor olmamasının ardından kulübün yönetim kurulu, erkek basketbol takımı için 6.5 milyon Euro'luk bütçe ayırdı. Siyah beyazlılar, kadrosuna Tutku Açık, Patrick Christopher, Damir Markota, Curtis Jerrells gibi yıldız isimleri kattı.

Haberin Devamı

ERGİN ATAMAN GALATASARAY'IN BAŞINDA

Galatasaray Medical Park, Beşiktaş ile sezonu üç kupayla kapatan Başantrenör Ergin Ataman ile yollarına devam edecek. Demirören Şirketler Grubu'nun sponsorluğunu çekmesinin ardından Ergin Ataman, Oktay Mahmuti ile yollarını ayıran Galatasaray Medical Park ile anlaşmaya vardı. Sarı-kırmızılılar ayrıca, geçen sezon Beşiktaş'ta büyük çıkış yakalayan Ersin Dağlı (Erwin Dudley) ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan takıma Jamont Gordon, Milan Macvan, Boniface N'Dong, David Hawkins, Henry Domercant gibi yıldız isimler de katıldı.

FENERBAHÇE ÜLKER’İN YENİ KOÇU İTALYAN PIANIGIANI

Fenerbahçe Ülker, Neven Spahija'dan boşalan antrenörlük görevine Montepaschi Siena'nın çalıştırıcısı Simone Pianigiani'yi getirdi.Ülkemizi Euroleague'de temsil eden takımlardan Fenerbahçe Ülker, Montepaschi Siena'yı üst üste altıncı kez İtalya ligi şampiyonluğuna ulaştıran İtalyan koç Simone Pianigiani ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Öte yandan sarı-lacivertli takım kadrosunu, Romain Sato, Mike Batiste, Bo McCalebb, David Andersen, İlkan Karaman.gibi isimlerle güçlendirdi.

Haberin Devamı

MAHMUTİ, YENİDEN ANADOLU EFES'TE

Basketbolun büyükleri birbirlerinin koçlarını kaptı. Galatasaray'ın Beşiktaş'ın koçu Ergin Ataman ile anlaşmasından sonra Anadolu Efes de Galatasaray'ın koçu Oktay Mahmuti ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Medical Park'ın Euroleague'de Top 16'ya kalmasını sağlayan Mahmuti, sarı-kırmızılı takımla 2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kaldırmıştı. 44 yaşındaki koç, Efes'ten ayrıldıktan sonra bir süre İtalya'nın Benetton Treviso takımında da görev yapmıştı.

Bu arada Anadolu Efes, Birkan Batuk, Jamon Lucas Gordon, Semih Erden, Jordan Farmar gibi isimleri de kadrosuna kattı.

KRAL ANADOLU EFES

Ligde 46 sezon geride kalırken, futbolun “3 Büyükler”inden Galatasaray  22 yıldır şampiyonluğa hasret kaldı.  Lig tarihinde 4 kez şampiyon olan Galatasaray, ilk şampiyonluk kupasını  1968-69 sezonunda kazandı. Ligde play-off sistemine geçildikten sonra 1984-85  sezonunda finalde Fenerbahçe'ye ve 1985-86 sezonunda da Efes Pilsen'e 2-1'lik  üstünlük kurarak üst üste iki kez şampiyonluk kupasını müzesine götüren  sarı-kırmızılılar, en son 1989-90 sezonunda play-off finalinde Paşabahçe'ye 3-1  üstünlük kurarak şampiyonluk yaşadı. Ligde 5 şampiyonluğu bulunan Fenerbahçe Ülker, futbolun “3 Büyükler'i  içinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım durumunda bulunuyor. Ligin en çok şampiyon olan takımı ise 13 kezle Anaolu Efes.

Haberin Devamı

EN DİKKAT ÇEKİCİ SALON FENERBAHÇE’NİN

Beko Basketbol Ligi'nde yeni  sezonda maçlar 15 ayrı salonda yapılacak. Fenerbahçe Ülker'in yeni salonu Ülker  Sports Arena, 2012-2013 sezonunda en fazla seyirci kapasitesine sahip salon  olarak dikkati çekiyor. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda da 15 bin kişilik salonunda  taraftarlarının desteğiyle lig ve THY Avrupa Ligi maçlarını oynayacak. Beko  Basketbol Ligi'ne yeni sezonda maçların oynanacağı salonlar sıralamasında Abdi  İpekçi Spor Salonu ise ikinci sırada yer alıyor. Abdi İpekçi Spor Salonu, 12 bin 500 kişilik seyirci kapasitesiyle  Galatasaray Medical Park ve Beşiktaş'a ev sahipliği yapacak. Ancak ligdeki bazı maçlarını BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde oynayacak  Beşiktaş, THY Avrupa Ligi'ndeki tüm maçlarında Abdi İpekçi Spor Salonu'nu  kullanacak

Haberin Devamı

ANADOLU EFES, AYHAN ŞAHENK’İ KULLANACAK

Türkiye'nin en büyük salonu olan İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu,  bu sezon ilk yarıda basketbol maçlarına ev sahipliği yapamayacak. Geçen sezon 15 bin 500 kişilik Sinan Erdem Spor Salonu'nu kullanan  Anadolu Efes, salonda yılbaşına kadar başka etkinlikler olacağı için lig  maçlarını 3 bin 500 kişilik Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynayacak.  Anadolu Efes'in ligin ikinci yarısında lig maçlarını hangi salonda oynanacağına  kulüp yönetiminin daha sonra karar vereceği öğrenildi. Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi maçlarını ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda  yapacak.

İŞTE YAPILAN TRANSFERLER

BEŞİKTAŞ

Erman Kunter (Koç), Tutku Açık, Patrick Christopher, Muratcan Güler, Cevher Özer, Gasper Vidmar, Damir Markota, Curtis Jerrells, Vladimir Dasic, Randal Falker

ANADOLU EFES

Haberin Devamı

Oktay Mahmuti (Koç), Birkan Batuk, Jamon Lucas Gordon, Semih Erden, Jordan Farmar

FENERBAHÇE ÜLKER

Simone Pianigiani (Koç), Barış Ermiş, Romain Sato, Mike Batiste, Bo McCalebb, David Andersen, İlkan Karaman, Ernest Lenell Bremer

BANVİT

Sammy Mejia, Vladimir Stimac, Dusan Cantekin.

GALATASARAY MEDICAL PARK

Ergin Ataman (Koç), Engin Atsür, Ersin Dağlı, Cenk Akyol, Jamont Gordon, Milan Macvan, Boniface N'Dong, David Hawkins, Henry Domercant

PINAR KARŞIYAKA

Ufuk Sarıca (Coach), Evren Büker, Ümit Sonkol, Will Thomas, Jon Diebler, Soner Şentürk, Bobby Dixon, Caner Topaloğlu, Bora Hun Paçun, Alade Aminu.

ALİAĞA PETKİM

Melih Yıldız, Marcus Arnold, Torin Francis, Taquan Dean, Ahmet Erdoğan, Mert Shumpert, Çağlar Karabulut, Burak Yacan Yüksel, Murat Kutlu.

TED ANKARA KOLEJLİLER

Ercüment Sunter (Coach), Nedim Yücel, Jovo Stanojevic, Murat Kaya, Vanja Plisnic, Caner Erdeniz, Kirk Penney, Ben Woodside, Erdal Bibo, Gökhan Yazıcıoğlu, Çağdaş Erdoğan.

TÜRK TELEKOM (GENÇ TELEKOM)

Alper Saruhan, Polat Kocaoğlu, Cedrick Banks, Dee Brown, Drago Pasalic, Miha Zupan

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Altar Tunçkol (Coach), Eren Beyaz, Barış Güney, Gökhan Karabıyık, Jordan Theodore, Ronald Lewis, Reha Öz, Hakan Demirel, Xavier Gibson, Genco Ozan Dilik.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Hakan Köseoğlu, Altan Erol, Hakan Erol, Ali Karadeniz, David Holston, J.P Prince, Fatih Eravcı

ROYAL HALI GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

Andre Collins, Isaiah Swann, Caner Ercan, Mutlu Akpınar, Charles Rhodes, Yunus Çankaya, Vernon Macklin, Görkem Sönmez.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Polat Kaya, Ogün Sevinç, Cameron Bennerman, Michael Glover, Muhammed Mustafa Baygül.

TOFAŞ

Ahmet Çakı (Coach), Joshua Heytvelt, Steven Burtt, Chinemelu Elonu, İbrahim Yıldırım.

OLİN EDİRNE

David Jelinek, Nemanja Protic, Bekir Yarangüme, Artsiom Parakhouski, Levent Bilgin, Pertev Öngüner, Berkay Candan, Mehmet Yağmur, Sasa Cuic

ERDEMİRSPOR

Hakan Demir (Coach), Sean Marshall, Asım Pars, Barış Özcan, Jure Balazic, Emre Bayav, Melih Mahmutoğlu, Can Özcan, Mehmet Azmi Turgut, Erbil Eroğlu.

İLK HAFTA PROGRAMI

13 Ekim Cumartesi:

16.00 Antalya Büyükşehir Belediyesi-Galatasaray Medical Park (Atatürk Spor Salonu)
16.00 TED Ankara Kolejliler-TOFAŞ (TOBB Spor Salonu)
17.00 Olin Edirne-Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (Mimar Sinan Spor Salonu)
18.00 Pınar Karşıyaka-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Karşıyaka Spor Salonu)

14 Ekim Pazar:

15.00 Erdemir-Fenerbahçe Ülker (Erdemir Spor Salonu)
16.00 Aliağa Gençlik-Hacettepe Üniversitesi (ENKA Spor Salonu)
18.00 Beşiktaş-Türk Telekom (BJK Akatlar Spor Kompleksi)

15 Ekim Pazartesi:

20.00 Anadolu Efes-Banvit (Ayhan Şahenk Spor Salonu)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!