Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 13:34

- Zonguldak, Bolu, Düzce, Kastamonu, Sakarya, Karabük, Bartın, Çankırı ve Kocaeli'nde tören düzenlendi

Haberin Devamı

SAKARYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ıncı yılı dolayısıyla Zonguldak, Bolu, Düzce, Kastamonu, Sakarya, Karabük, Bartın, Çankırı ve Kocaeli'nde tören düzenlendi.

Zonguldak'ta valilik önünde düzenlenen törende Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan "Atatürk'ün Fotoğrafları" sergisi gezildi ve öğrenciler tarafından oratoryo sunuldu.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan bazı madenciler de ocağa girmeden önce saatler 09.05'i göstermesi nedeniyle saygı duruşunda bulundu.

- Bolu

Bolu'da, Anıt Park'ta Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, 09.05'te sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

Törene, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Düzce

Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşuna geçildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene, Vali Ali İhsan Su, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, askerler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde devam eden programda, öğrenciler şiirler seslendirdi, oratoryo sunuldu.

Törene, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, kamu kurumlarının amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Sakarya

Haberin Devamı

Sakarya'da, Kent Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla çevre yollardaki trafik akışı durdu, araçlarından inen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Törene, Vali Hüseyin Avni Coş, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

- Karabük

Karabük'te, Yenişehir Atatürk Anıtı önündeki törende, Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Samit Tokmak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Haberin Devamı

Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ve öğrenciler katıldı.

Anma programı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

Safranbolu ve Yenice ilçelerinde de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılı nedeniyle düzenlenen törenle anıldı.

- Bartın

Bartın'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sandıklı, kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

Kültür Merkezi'nde devam eden programda ise okullar arasında yapılan "Atatürk ve 10 Kasım" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk’ün sevdiği şarkılar koro tarafından seslendirildi.

- Çankırı

Çankırı'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Vahdettin Özcan ve beraberindekiler tören sonrası 100. Yıl Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Atatürk Fotoğrafları" sergisinin açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Burada devam eden anma programında, şiirler okundu, Gazi Paşa Oratoryosu sahnelendi.

- Kocaeli

Kocaeli'de, Valilik önündeki törende, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şirin'in "Tarihi ve Mustafa Kemal Atatürk’ü Anlamak" konulu sunum yaptığı programda, Yahya Kaptan Anadolu Lisesi öğrencileri şiirler okudu.

Vali Güzeloğlu, programı hazırlayan komiteyi kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mehmet Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, kurum yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!