Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 17:53

-Elazığ'ın Maden, Sivrice ve Keban ilçelerinde anma törenleri düzenlendi

Haberin Devamı

ELAZIĞ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında, Elazığ'ın Maden, Sivrice ve Keban ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Maden'de, semt sahasında düzenlenen törende, Maden Kaymakamı Davut Düzgün, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Önder ve Belediye Başkanı Musa Orhan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tören, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Maden İlköğretim Okulu seminer salonunda devam etti. Anma programı, öğrencilerin okuduğu şiirler ve slayt gösterisiyle sona erdi.

-Sivrice

Sivrice'de düzenlenen törende, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

Daha sonra Atatürk İlköğretim Okulun'da devam eden törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryo ve slayt gösterisi yer aldı.

Törene, Sivrice Kaymakamı Cengiz Erdem, Belediye Başkan Vekili Necati Saydam, Garnizon Komutanı Yüzbaşı İzzet Şeref, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

-Keban

Keban'da düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanın'da bulunan Atatürk büstüne Keban Kaymakımı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Fethiye Atlı ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cihan Yeşil Çelenk tarafından çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hacı Fevzi Efendi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programla devam edildi.

Anma programı, öğrencilerin okuduğu şiirler, oratoryo, slayt gösterisi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların yer aldığı müzik dinletisiyle sona erdi.

Programa protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!