Büyük başarılar kazanmak istiyorum

Güncelleme Tarihi:

Büyük başarılar kazanmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2011 09:51

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Slovenya kampında Galatasaray Televizyonu'na açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Muslera, Galatasaray'da da başarılı olarak hem kendisini hem de takımını geliştirmiş olacağını söyledi.

Soru-cevap şeklindeki röportaj şöyle;

*Galatasaray'la ilk kampın. Doğal güzellikleriyle de burası bir terapi kampı gibi. Neler söylemek istersin?

Bir hafta Uruguay'da tatil yaptıktan sonra formuma kavuşmam için böyle bir kampa ihtiyacım vardı. Ligin ertelendiğini göz önüne alırsak çalışmalarımızın şekli ve zamanı değişti. Bu da bizim için gereken bir kamptı.

*Olympiakos'la ilk maçına çıktın sarı kırmızılı formayla. Hem mücadeleyi hem de kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Galatasaray formasıyla maça çıktığım için kendimi iyi hissettim. Her ne kadar sonuç istediğimiz gibi olmadıysa da. Ama böyle maçlar her zaman yararlı. Hem takım arkadaşlarımı tanımak, hem de takımın oyun şeklini görmek ve lige hazırlanmak için.

Haberin Devamı

*Kazım, Melo ve Eboue'yle aranızda çok güzel bir diyalog var. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

Özellikle onlarla zaman geçirmem sadece dilden kaynaklanıyor. Dil olarak anlaşabildiklerim onlar. Diğer arkadaşlarımla da İngilizce ya da diğer şekillerde olsun her türlü diyaloga giriyorum ve onlarla da tanışmak için elimden geleni yapıyorum.

*Copa America'da iyi bir form grafiği yakaladın. En iyi oyunculardan bir tanesiydin. Galatasaray'la uzun vadeli bir sözleşme imzaladın. Uzun vadede Galatasaray'da neler hedefliyorsun?

Çok güzel bir Copa America geçirdik. Buraya gelmemin nedeni de büyük bir takımla kazanmak. Kendimi geliştirmek, kaleciliğimi daha da ileri götürmek istiyorum. Büyük bir takımla kazandığınız zaman kariyeriniz otomatikman daha yukarı çıkacaktır. Galatasaray'da da başarılı olarak hem kendimi hem de takımımı geliştirmiş olacağım.

*İstanbul'da kalacağın evi seçtin mi? İstanbul'la ilgili neler söylemek istersin?

Tesislere çok yakın bir ev tuttum. İstanbul'u gezecek vaktim henüz olmadı. Ama herkes çok güzel olduğunu söyledi. İlerdeki zamanlarda bunu da gerçekleştireceğim. Buraya geldiğim için çok mutlu ve gururluyum.

*Teknik direktör Fatih Terim için neler söylemek istersin? Kısa zamanda Fatih Terim'i tanıma fırsatı bulmuşsundur…

Haberin Devamı

Böyle büyük bir teknik direktörle çalışmak çok güzel bir şey. Kısa zamanda da bunları gördüm. Hepimizin Fatih Terim'den öğreneceği çok şey var. Onu tartışmaya gerek yok. İtalya'da Fiorentina ve Milan'da ve Türkiye'de elde ettiği başarılar ortada. Böyle bir hocayla çalışmak oyuncuya her zaman bir şeyler katar.

*Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük kalecilerinden biri olan Claudio Taffarel'le çalışıyorsun. Neler söylemek istersin bu konuyla ilgili olarak?

Hem kulüp bazında hem de milli takım bazında her şeyi kazanmış , büyük başarılar elde etmiş bir kaleci antrenörüyle çalışmaktan çok gurur duyuyorum ve keyif alıyorum. Mutlaka bize çok şey katacağından eminim.

Haberin Devamı

*Boş zamanlarında neler yapmaktan keyif alırsın?

Boş zamanlarımda genelde kız arkadaşımla zaman geçirmeyi tercih ediyorum. Burada da boş zamanlarımda kız arkadaşımla birlikte olup, aynı zamanda çok çalışıp bizi mutlu eden bu yaşantımıza devam edeceğim. Normal zamanda da evimde oturuyorum. Kendimi işime vermeye çalışıyorum.

*Ligin başlamasına çok az bir zaman kaldı. Galatasaray taraftarına ne söylemek istersin?

Şu ana kadar verdiğim röportajlarda da söylediğim gibi ben elimdekinin yüzde yüzünden fazlasını vermeye çalışacağım. Arkadaşlarımda aynı görüşte. Her zaman başarılı olmak için, kazanmak için, Galatasaray'da büyük başarılar elde etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!