Burun estetikleri artık daha kolay

Kadınlar arasında burun estetiğine talep, geçmiş yıllara oranla oldukça fazla.

Bu yüzden burun operasyonları ülkemizde en çok uygulanan estetik operasyonlar arasında birinci sırada yer alıyor. Ayrıca burun estetikleri önceki yıllara oranla çok daha kolay ve zahmetsiz gerçekleşiyor.

geçtiğimiz haftalarda Amerika’nın Houston kentinde düzenlenen ve burun estetiği ile ilgili en son teknik yöntemlerin tartışıldığı Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Kongresi’ne ülkemizden Doç. Dr. Nazım Çerkeş katıldı ve bu konuda uygulanan yenilikleri dünyanın değişik ülkelerinden gelen 700’ün üzerindeki plastik cerraha anlattı.

İşte, burun estetiğinde dünyadaki son trendler:

Burun estetiği ameliyatlarında en önemli yenilik, cerrahların küçültme işlemlerini giderek daha az kullanıyor olması. Doç. Dr. Nazım Çerkeş, en güzel burun estetiği ameliyatlarının, burnun yüzün diğer kısımları ile uyumlu; burnun değişik bölümlerinin kendi içerisinde orantılı olduğu, başkaları tarafından ameliyat olduğu anlaşılmayan burunlar olduğunu belirtiyor.

Ayrıca başarılı bir burun estetiği ameliyatı için iki önemli kriterden bahsediyor. Birincisi; işlevsel olarak burnun nefes alma fonksiyonunu korunması, ikincisi; görsel olarak burnun yüz ile ve kendi içinde üst, orta ve alt bölümlerinin orantı içinde olması.

Bu kriterlerin sağlanması için yeni geliştirilen teknikleri ise şöyle sıralıyor:

Burun kökü basık olan kişilerde, kemeri azaltarak burnu küçültmek yerine burundan, burun kıkırdaklarının yeterli olmadığı vakalarda kulak veya kaburgadan alınan kıkırdaklarla basık olan burun kökünün doldurulması, kıkırdakları çıkarmak yerine kıkırdaklara dikişlerle şekil verilmesi, kemer alma işlemi yapılması gerekiyor ise, burnun orta bölümünde nefes alma fonksiyonunu korumak için kemerden alınan kıkırdakların burnun orta bölümüne eklenmesi.

Aynı gün taburcu

Doç. Dr. Nazım Çerkeş’e göre, ameliyat sonrası hasta konforu da başarılı bir operasyon için önemli bir kriter. Ameliyat sonrasında nefes alma ile ilgili sorun yaşanmaması, hastanın ağrı hissetmemesi, şişlik ve morlukların asgaride olması gerekiyor.

Örneğin, kendisi, yaklaşık 10 yıldır yaptığı ameliyatlarda burun içine tampon koymuyor. Ayrıca ameliyat sonrası elmacık kemikleri ve alna doğru uzanan geniş ve sert alçılar hastaya büyük rahatsızlık veriyor.

Dolayısıyla ameliyat sonrasında burun üzerinin yalnızca burnun orta bölümünü örtecek küçük plastik bandaj ile kapatılmasının yeterli olduğu görüşünde.

Ameliyat sırasında kansız çalışmak, sonrasında oluşacak morluk ve şişliklerin minimumda olması açısından büyük önem taşıyor. Çerkeş, operasyona başlamadan önce etkisi 24 süreyle devam eden ağrı kesici ve uygulandığı bölgede kanamayı azaltan ilaçlardan oluşan iğne yapıyor. Böylece hastalar ameliyattan sonraki 24 saat boyunca hiçbir ağrı duymuyor.

Burun estetiğinde uygulanan bu yeni teknik ve uygulamalar sayesinde ameliyat sonrasında hasta aynı gün hastaneden çıkabiliyor. Operasyonun 10-11. günlerinde ise kişinin ameliyat olduğu anlaşılmayacak ölçüde morluk ve şişlikler geçmiş oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları