Bursaspor: 2 - Trabzonspor: 1

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor: 2 - Trabzonspor: 1
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 22:00

Son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla dibe vuran Trabzonspor'da, kan kaybı sürüyor. Bursa deplasmnında 3 puan daha bırakan bordo-mavililer, galibiyet hasretini 7 maça çıkardı.

Haberin Devamı

Son 6 lig maçında sadece 1 beraberlik alabilen Trabzonspor, Bursaspor karşısında maçın başında yediği şok golle sarsıldı. Burak'ın golü farkı ikiye çıkartırken, Umut'un ikinci yarının başındaki füzesi bordo-mavililere yetmedi: 2-1

Ev sahibi takım 25 puanla 5. sıraya yükselirken, 16 punda kalan Trabzonspor 16. hafta sonunda 17. sıraya kadar inebilir.

2. dakikada sağ kanattan korner çizgisine kadar inen De Souza topu penaltı noktası üzerine doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Frasineanu, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

22. dakikada sağ kanattan hareketlenen Sinan, topu ön direğe doğru ortaladı. Burak, yerden gelen topu plase bir vuruşla filelerle buluşturdu: 2-0.

31. dakikada Hasan'ın pasıyla ceza sahası önünde buluşan Cumhur'un vuruşunda top direğin yanından auta gitti.

47. dakikada Umut'un ceza alanının dışından mükemmel vuruşunda top köşeden ağlara gitti: 2-1.

Haberin Devamı

66. dakikada Ersen Martin'in pasında Gökdeniz ceza sahasının dışından sert vurdu top direğin yanından auta çıktı.

71. dakikada Burak, ceza alanı içinde topu Sinan'a aktarmak istedi. Ancak Trabzonspor defansı zamanında araya girerek topu kornere gönderdi.

85. dakikada Frasineanu’nun sağ köşe bayrağı yakınından kullandığı serbest vuruşta kale önüne gelen topa iyi yükselen Cumhur'un kafa vuruşunda top auta gitti.

BURSASPOR: 2 - TRABZONSPOR: 1

Stat: Atatürk
Hakemler: Vedat Yüksel, Bahattin Duran, Alper Ulusoy
Bursaspor: Ömer Çatkıç, İsmail, Egemen, Cumhur, Frasineanu, Sinan, Sumulikoski, De Souza, Hasan, Volkan, Burak
Trabzonspor: Jefferson, Ufukhan, Stepanov, Çağdaş, Murat, Hüseyin, Hasan, Dos Santos, Musampa, Gökdeniz, Umut
Goller: Dk. 2 Frasineanu, Dk. 22 Burak (Bursaspor) Dk. 47 Umut (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 14 Frasineanu, Dk. 41 Sumulikoski, Dk. 68 İsmail, Dk. 70 De Souza (Bursaspor), Dk. 36 Ferhat, Dk. 84 Çağdaş (Trabzonspor)

NOTLAR

Bursaspor taraftarları, Trabzonpor maçına büyük ilgi gösterdi. Yeşil-beyazlı taraftarlar maçın başlamasına 1 saat kala tribünleri doldururken, yaklaşık bin kadar bordo-mavili taraftar da kendilerine ayrılan açık kale arkası tribündeki yerlerini aldılar.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, bu maç için geniş güvenlik önlemi aldı. Maç için yaklaşık bin 200 polis görevlendirildi. Taraftarlar, 3 aşamalı aramadan sonra stada alındı. Alkollü olanlar, stat çevresinden uzaklaştırılırken, taraftarların üzerindeki bozuk para ve çakmaklar toplandı.

Bursasporlu taraftarlar yeşil-beyazlı futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak "yumruk şov" yaptırırken, Trabzonsporlu futbolcuları ise ıslıkladı.

Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, geçen haftaki Beşiktaş maçında ilk 11'de şans verdiği Serkan Kurtuluş'u bu kez yedek soyundururken, Brezilyalı oyuncu De Souza ilk 11'de sahaya çıktı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan ise iyileşmesine karşın Ersen Martin'i ilk 11'de sahaya sürmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!