Bursa'da, Şehreküstü, artık Demokrasi Meydanı

Güncelleme Tarihi:

Bursada, Şehreküstü, artık Demokrasi Meydanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 18:44

Bursa'da, Şehreküstü, artık Demokrasi Meydanı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediye Meclisi, darbe girişimi üzerine vatandaşların toplanarak tepkilerini dile getirdiği Şehreküstü Meydanı’nın ismini ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirdi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Ankara Yolu’ndaki yeni Büyükşehir Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda, 15 Temmuz günü FETÖ Terör Örgütü’nün Türkiye’de gerçekleştirdiği ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi ele alındı. AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Partili üyeleriyle eksiksiz toplanan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz günü yaşanan ve ‘Türkiye tarihinin en alçak saldırısı olarak nitelendirilen’ darbe girişimini kınadı.
Türkiye’nin yapılan saldırıyla çok büyük bir tehlike atlattığını belirten Büyükşehir Belediyesinin Ak Partali Belediye Başkanı Recep Altepe, “Allah’a şükür ki; Cumhurbaşkanımızın dik durması, Başbakanımızın olayı anında televizyonlara taşıması ve Türk Milleti’nin olaya el koymasıyla tarihin en alçak saldırısı tersine döndü. Yaklaşık 1 saat içerisinde her şey normale dönmeye başladı” dedi.
Darbe girişiminde Bursa’nın tüm yöneticileriyle birlikte güzel bir imtihan verdiğini belirten Başkan Altepe, “İlk anlardan itibaren koordinasyonu sağlayarak gerekli tüm tedbirleri aldık. Cadde ve yolları keserek, kritik noktalar halkı yönlendirerek muhtemel bir kalkışmanın önüne geçtik” diye konuştu. Meclis toplantısında, Şehreküstü Meydanı’nın adının ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirilmesi de oybirliğiyle karara bağlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!