Bursa’da ‘Olgun Gençlik Merkezi’ kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da ‘Olgun Gençlik Merkezi’ kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 17:34

Bursa’da ‘Olgun Gençlik Merkezi’ kapılarını açtı

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi Belediyesi’nin 55 yaş ve üstü vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunması amacıyla Altınşehir Mahallesi’nde yaptığı Olgun Gençlik Merkezi kapılarını açtı. Nilüfer dışında oturanların da bu hizmetten faydalanabileceğini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Burası olgun gençlerimizin hem sosyal hem de kültürel buluşma noktası olacak” dedi.

Üst yaş grubu bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal izolasyonu önlemek amacıyla projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi, bu amaçla Olgun Gençlik Merkezi’ni hizmete açtı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Altınşehir Mahallesi’nde yapılan Olgun Gençlik Merkezi, çok sayıda olgun gencin de katılımıyla törenle açıldı.



Açılış törenine, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, mahalle muhtarları, Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



BOZBEY: GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKIYORUZ



Düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin farklı sosyal mekanlarından birini daha vatandaşların hizmetine sunmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bozbey, “Bugün hem mutluyuz, hem de geleceğe daha güvenle bakma umudumuzu burada yeşertiyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin örnek kentiyiz. Yepyeni bir hizmeti daha sizlerle buluşturmanın huzurunu yaşıyoruz. Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi’nin Türkiye’ye örnek olacağını ve bundan sonra birçok kentte bu gibi projelere rastlayacağımıza inanıyorum” dedi.



55 yaş ve üstü gruptaki vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunacağı, çocukları ve torunları ile birlikte kaliteli zaman geçirecekleri bir tesis oluşturmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Bozbey, “Yaşlı, genç her yaştan insana yönelik çalışmalar yürütürken olgun gençlerimizle yaşamlarının en güzel yıllarında yan yana duralım istedik. 55 ve üstü yaş grubundaki vatandaşlarımız verimli uğraşlarla, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın tadını çıkarsın istedik” dedi.



Olgun Gençlik Merkezi’nin adını Mualla Şeker’in önerisiyle aldığını kaydeden Bozbey Olgun Gençlik Merkezi’nden yararlanmak isteyenlerin üye olması gerektiğini söyledi. Nilüfer dışında oturanlara da müjde veren Bozbey, “Daha önce sadece Nilüfer’de oturan vatandaşlarımız yararlanacak demiştik ama gelen talepler doğrultusunda Bursa’nın her yerinden merkezimize üye almaya karar verdik. İnanıyorum ki bu günden itibaren Nilüfer Belediyesi olarak 55 yaş ve üzeri vatandaşlarımızla bir arada olacağız ve burası hem sosyal hem de kültürel buluşma noktası olacaktır. Bu proje Seden Bozbey’in dört yıldır hayalini kurduğu bir projeydi ve bugün gerçekleşti. Bu özel projeye destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık, olgun gençler için harika bir ortam oluşturuldu. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AYDIN: BU TÜR HİZMETLER GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERGESİ



Törende konuşan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Türkiye’de örnek olacak bir sosyal tesisi daha hayata geçiren Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi çalışanlarını kutladı. Önemli bir hizmetin açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Aydın, “Herkesin ilerleyen yaşlarda bu tür yerlere ihtiyacı olacak. Toplumların gelişmişlik düzeylerine bakıldığında yaşı ilerleyen kişilere verilen değer ve yatırımlar öne çıkıyor. Bu tip imkanların verildiği toplumlar gelişmişliğin göstergesidir. Nilüfer Belediyesi, bu tür projeleriyle Türkiye’de öncülük eden bir kurum. Eminim ki bu tür tesislerin sayısı giderek de artacaktır” dedi.



Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, protokol üyeleri ve Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde yaşayan 101 yaşındaki Halil Gürdaş’ın da aralarında bulunduğu olgun gençlerle birlikte Olgun Gençlik Merkezi’ni açtı. Açılışın ardından konuklar çeşitli etkinliklerin yapılacağı birimleri incelediler.



KALİTELİ VAKİT GEÇİRECEKLER



570 metrekare kapalı alana sahip olan Olgun Gençlik Merkezi’nde resim, müzik, seramik, ahşap boyama gibi çalışmaların yapılacağı 5 adet atölye salonu bulunuyor. Satranç ve tavla gibi oyunların oynanabileceği hobi odalarının da yer aldığı Olgun Gençlik Merkezi, vatandaşların çocukları veya torunları ile birlikte güzel vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanına da sahip. Bir adet kitaplığın bulunduğu Olgun Gençlik Merkezi’nde, gelen vatandaşlar şömine başında kitap ve gazetelerini okuyabilecekler. Toplam alanı 3 bin 300 metrekare olan ve bahçesinde çeşitli spor aletleri barındıran Olgun Gençlik Merkezi’nde, vatandaşların sağlıklı yürüyüş yapabileceği ve stres azalttığı bilinen refleksoloji yolu da bulunuyor.



Dinlenme alanlarının bulunduğu merkezde, süs havuzları ve vatandaşların küçük çaplı tarım yapabileceği bir alan da farklılık sunuyor. Merkezde ayrıca mescit, acil durumlar için de bir adet doktor odası yer alıyor. Bu odada belirli periyotlarla bir doktor da görevli olacak. Şeker, tansiyon ve kolesterol ölçümünün yapılacağı merkezde, haftada bir gün doktor ve hemşire kontrolünde sağlık taraması gerçekleştirilecek.



ÜYELİK ŞARTLARI



Nilüferlilerin Olgun Gençlik Merkezi’nden yararlanabilmeleri için üye olmaları gerekiyor. Üyelik şartları arasında; 55 ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyen bir rahatsızlığı bulunmamak, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak yer alıyor. Bu koşulları sağlayan vatandaşlar, başvuru formunu Nilüfer Belediyesi Olgun Gençlik Merkezi ya da Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nden temin ederek, 2 adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte üyelik talebinde bulunabilir.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!