Bursa’da Denetimli Serbestlik memurlarına stresten kurtulma dersi

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da Denetimli Serbestlik memurlarına stresten kurtulma dersi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 11:24

Bursa’da Denetimli Serbestlik memurlarına stresten kurtulma dersi

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA’da çalışan memurların iş streslerini azalmak için Enerji Psikolojisi Tekniği eğitimi veriliyor. Bursa Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte, burada çalışan personelin yaşadıkları stresin azaltılması, hem kendilerine deneyim kazandıkça uzun vadede de hükümlülere uygulayarak rahatlamaları ve rehabilitasyonlarının sağlanması için Psikolojik Danışman Profesyonel Koç Uluslararası EFT Eğitmeni Şebnem Koç, tarafından uygulama anlatıldı.

Bursa Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte personele, dünyada yüzbinlerce kişinin başarı ile uyguladığı Enerji Psikoloji Tekniği (EFT)  anlatıldı. Her gün işleri gereği cezaevinden şartlı tahliye olan, haklarında mahkemelerce denetimli serbestlik kapsamında cezalar alan yüzlerce yükümlü ile karşılaşan personele uygulamalı seanslar verildiğini ifade eden Psikolojik Danışman Profesyonel Koç Uluslararası EFT Eğitmeni Şebnem Koral, “Personele gösterdiğimiz hareketler kısaca iğnesiz akupunktur diyebiliriz. Sadece psikolojik rahatsızlıklarda değil, tüm fiziksel rahatsızlıklarda da kullanılabilir. Bu konuda 82 adet bilimsel araştırma bulunmaktadır. Travma tedavisinde, depresyonda, bağımlılık tedavisinde, bilinçaltı inançlarının düzeltilmesinde, kaygı, yas tutma, panik atak gibi sorunların çözümlenmesinde başarısı yüzde 90'lara varan bir tekniktir” dedi.

Koral, memurlara uygulamalı gösterdikleri hareketlerle, yaşadıkları stresin azaltılması, hem kendilerine, deneyim kazandıkça uzun vadede de hükümlülere uygulayarak rahatlamaları ve rehabilitasyonlarının sağlanması için yapılmış bir proje olduğunu vurguladı. Koral’ın gösterdiği hareketlerle kendilerinde bir rahatlama olduğunu belirten memurlar, vücutlarının çeşitli bölgelerine uygulayacaklarını hareketlerle üzerlerinden stresi attıklarını söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!