"Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali"

Güncelleme Tarihi:

Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 14:26

- Devlet Tiyatrolarınca organize edilen festivalde, Türkiye'nin yanı sıra Makedonya, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya ve Bulgaristan'dan tiyatro grupları sahne alacak

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Devlet Tiyatroları tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali", 12 Mart'ta başlayacak.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Erkek Arkadaş" oyunuyla başlayacak festivalde, 27 Mart'a kadar 6'sı yabancı, ikisi şehir tiyatroları ve üçü özel tiyatrolara ait olmak üzere 11 oyun sahnelenecek.

Festivalde, Eskişehir Büyükşehir ile Bakırköy belediyelerinin şehir tiyatroları, İstanbul Devlet Tiyatrosu ile Makedonya, Slovakya, Bosna Hersek, Romanya, Bulgaristan'dan grupların oyunlarına yer verilecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu, festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, etkinliğin dünyanın tanınmış tiyatro topluluklarının Türk tiyatro izleyicisiyle buluşması için bir fırsat olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Festival kapsamında Balkan ülkelerinde tiyatroya büyük katkı sağlamış tiyatro topluluklarının öncelikli olarak yer alacağını belirten Topçu, şöyle konuştu:

"Tiyatro İntakt, Yabancı Sahne ve Kara Kabare gibi özel Türk tiyatro grupları da seyirciyle buluşacak. Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yılki festivalde, 4 farklı atölye çalışması gerçekleştirilecek. Atölye çalışmaları kapsamında Arnavutluk'tan gelen Adonis Filipi, 13-14 Mart'ta 'Oyunculukta Harekete Dayalı Doğaçlama', 19-20 Mart'ta Uçan Eller Kukla Evi, çocuklar için 'İlk Kuklam', 23 Mart'ta Celal Eldeniz, 'Ses Nefes' ve Burcu Hallaçoğlu ile Serap Uluyol, 'Hayalgücü ve Beden' konularında eğitim verecek. 27 Mart'ta Dünya Tiyatro Günü olması nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenecek."

Ahmet Vefik Paşa Sahnesi ve Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sunulacak oyunların programı şöyle:

12 Mart: Erkek Arkadaş (İstanbul Devlet Tiyatrosu)

14-15 Mart: Promethus (Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu)

16 Mart: Maymunlaşma (Tiyatro İntakt)

16-17 Mart: Leni (Slovak Ulusal Tiyatrosu)

18-19 Mart: Aslan Asker Şvayk (Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) ile Lena, Leyla ve Ötekiler (Bakırköy Belediye Tiyatrosu)

Haberin Devamı

20-21 Mart: Tavuk (Bosna Hersek)

21 Mart: Suç ve Ceza (Yabancı Sahne)

22-23 Mart: Parlak Hafta (Romanya İoan Slavici Klasik Tiyatrosu)

24-25 Mart: Noel Arifesi (Romanya Queen Mary Tiyatrosu)

25 Mart: Kamamber (Kara Kabare)

26-27 Mart: Çığ (Bulgaristan Köstendil Belediye Tiyatrosu)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!