Bursa-Diyarbakır uçak seferleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Bursa-Diyarbakır uçak seferleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 19:36

Haberin Devamı

SunExpress firmasının başlattığı seferler kapsamında Diyarbakır'dan havalanan ilk uçak, Bursa Yenişehir Havaalanı'na indi. Yolcular, havaalanında Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Muzaffer Ereç tarafından karşılandı.

İlk uçakla Bursa'ya gelen Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1.5 saatte Bursa'ya geldiklerini belirterek, “Gerçekten büyük kolaylık. Diyarbakır, son zamanlarda dışa açılmaya özen gösteren bir ilimiz. Şimdi Bursa bağlantımız da oldu. Bu nedenle çok mutlu olduk” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu atıl havaalanının kalkınması için çok çabaladık. Şimdi çok mutluyuz. İnşallah daha birçok yere seferler başlayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu eski başkanı Hasan Erdem de Diyarbakır seferlerinin başlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Geçen yıl Yenişehir Havaalanı'nın açılması için imza kampanyası başlatmıştık. Meyvelerini vermeye başladı. İnşallah bu seferlerin devamı gelecek” dedi.

Diyarbakır'dan gelen uçakta Suat Seyitoğlu'nun yanısıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramiz Diken ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı da yer aldı.

Bursa'dan Diyarbakır'a salı ve perşembe günleri saat 18.10'da uçak kalkacak. Yenişehir Havaalanı'ndan halen Erzurum ve Trabzon'a tarifeli uçak seferleri düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!