Bürokratlardan 15 katlık talep

Güncelleme Tarihi:

Bürokratlardan 15 katlık talep
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 17:03

İncek’te 40 konutluk alana 601 konut yapılmasını içeren imar plan teklifini eleştiren Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, “15 kat fazla konut üretilmesi korkunç bir şey, Bu halde hiçbir altyapı fonksiyonu işleyemez” dedi. İncek’te Prestij Evleri Bürokratlar Konut Yapı Kooperatifi’ne ait olan projede emsal 0,30’dan 4,70’e çıkarılmak istenirken, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı da olumsuz görüş bildirdi.

Haberin Devamı

İncek’te Prestij Evleri Bürokratlar Konut Yapı Kooperatifi’ne ait olan projede emsal 0,30’dan 4,70’e çıkarılmak istendi. 40 konutluk alana 601 konut yapılma talebiyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan plan değişikliği teklifinin inceleme için üç aydır ertelendiği öğrenildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı da, “Artan nüfusun ihtiyacı olan donatı alanlarının karşılanmadığı, ayrılan 5 bin 952 metrekare yeşil alanında yetersiz olduğu, ayrıcalıklı bir bölge oluşturularak, planlama alanı genel karakteristik yapısı ile yapı ve nüfus kurgusunun bozulduğu, bu haliyle planın uygun olmadığı, yoldan ihdasın güneydeki parka katılarak 5 metre önerilen çekme mesafelerin 10 metreye çıkarılmasının daha uygun olabileceği” yönünde olumsuz görüş bildirdi. Talebin kabul edilmesi halinde 8 bin 980 metrekare inşaat sahasına sahip olan projede, alan 140 bin 650 metrekareye çıkacak. 561 konutun daha artırılacağı planla ilgili 22 bin 440 metrekare yeşil alan gerekirken projeye 5 bin 952 metrekare yeşil alan konulabiliyor. 

Haberin Devamı

‘15 KAT FAZLA KONUT ÜRETİLMESİ KORKUNÇ’

Değişiklik önerisinde yaklaşık 7 katlık bir yapılaşma artışı olduğuna dikkat çeken Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi İncek 1980’lerin ikinci yarısından itibaren düşük yoğunluklu yapılaşmanın önerildiği bir villa bölgesiydi. Son yıllarda gerçekleştirilen plan değişiklikleriyle bölgede çok katlı rezidanslar türetildi ve buradan rant elde edilmeye başlandı. Fakat bölgenin sosyo-kültürel alt yapısında yol, kanalizasyon, su, okul, sağlık ocağı, yeşil alan, toplu ulaşım gibi böyle bir yapılaşmaya yönelik herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu ve benzeri değişikliklerin devam etmesi gelecekte yoğunlaşan ve işlemez hale gelen bir İncek ile bizleri karşı karşıya bırakacak. Bu değişiklik önerisinde de yaklaşık 7 katlık bir yapılaşma artışı görüyoruz. Daha da onemli olan ise yapı yoğunluğuna 4.7 denmiş olması. Çok çok büyük bir artış. 15 kat fazla konut üretilmesi korkunç bir şey. 40 hane yerine 600 hane öngörülüyor. Bu halde hiçbir alt yapı fonksiyonu işleyemez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!