Burhaniyeli kadınlar, Belediyenin açtığı kurslarla zayıflıyor

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyeli kadınlar, Belediyenin açtığı kurslarla zayıflıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 15:26

Burhaniyeli kadınlar, Belediyenin açtığı kurslarla zayıflıyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye Belediyesi tarafından ‘Obeziteye Dikkat! Yaşamına Hareket Kat’ sloganıyla diyetisyen kontrolündeki spor kurslarına katılan 475 kadın bin 803 kilo vererek zayıfladı.

Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Obeziteyle Mücadele’ biriminin tarafından ücretsiz olarak pilates, zumba ve temel jimnastik dersleri veriliyor. ‘Obeziteye Dikkat! Yaşamına hareket kat’ sloganıyla, diyetisyen kontrolünde 2 dönemdir süren kurslara 2017 yılı Ocak ayından buyana katılan 475 kadının toplam bin 803 kilo zayıfladığı açıklandı.

Burhaniye Atatürk Spor Salonunda uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda katılımcılara, Burhaniye Belediyesi diyetisyeni Yusuf Kenan Özkaraman tarafından kişiye özel beslenme programları çıkarılıyor. Aç kalmadan, doya doya kilo vermenin gerekli olduğunu söyleyen Özkaraman, “Rahat yürümek, merdivenleri nefes nefese kalmadan çıkmak, bel fıtığı, kireçlenme, dizlerde sıkıntı gibi şikayetleri hafifletmek, kolesterolü düşürmek, kan şekeri dengesini oturtmak yani uzun vadede total yaşam kalitesini yükseltmek isteyen her vatandaş için hizmet vermeye devam ediyoruz. Yağ fazlalığı kadar düşük veya yetersiz yağ oranı da sağlık açısından oldukça sakıncalı durumlar doğurabiliyor” dedi.

AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, 2 yıldır devam eden kurslara katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Yaz aylarında deniz, düğün ve mezuniyet sezonu yaklaşırken pek çok kişinin fiziksel görünüm kaygısının arttığını söyleyen Uysal, “Asıl önemli olan ise sağlık. Bu nedenle obezite ile mücadele kapsamında kurslarımız sürüyor. Birçok hastalığın tetikleyicisi olan obeziteyle mücadele kapsamında verilen hizmetlerle vatandaşları sağlıklarına kavuşturmaya gayret ediyoruz. Birçok kişi sağlıklı beslenmeyi bilmiyor. Çünkü bunun eğitimi okullar dahil hiçbir yerde verilmiyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz projelerle Burhaniye halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!