Burdur'da acemi askerler yemin etti

Güncelleme Tarihi:

Burdurda acemi askerler yemin etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:36

- Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda 1996/1 tertip ve 362. dönem bin 828 acemi askerler yemin etti

BURDUR (AA) - Burdur 58. Piyade Eğitim Alayı Binbaşı Maruf Kışlası'nda, acemi askerler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ve çok sayıda asker ailesi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 1996/1 tertip ve 362. dönem acemi askerlerin yemin etti.
Piyade Er Hüseyin Garip ve 362. Dönem Piyade Er Emre Akbaba'nın, yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden törende, Vali Kürklü, kışlaya ilk katılan Piyade Er Mevlüt Arslan'a hediye ve katılış belgesi verdi. Eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan askerlere de Garnizon Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz tarafından takdir belgesi verildi.
Karagöz, yaptığı konuşmada, askerlere, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere seslenerek, "Bu yemin ile sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatı, şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum" dedi.
Program, tören geçişi ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!