Burdur'da 18 Mart törenleri

Güncelleme Tarihi:

Burdurda 18 Mart törenleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 10:20

Burdur'da 18 Mart törenleri

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Burdur Valiliği, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Burdur İl Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla Ulu Cami'de 'Şehitlerimiz için Ulu Cami'de Buluşalım' programı çerçevesinde hatim duası okundu, ardından şehitler anısına helva dağıtımı yapıldı. MAKÜ Öğrenci Konseyi tarafından da Cumhuriyet Meydanı'ndan MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'na kadar süren 'Akif'in Vefakâr Gençliği Fedakâr Ecdadı İçin Yürüyor' adlı yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca, Prof. Dr. Durmuş Acar, Genel Sekreter Mesut Türkmen, Rektör Danışmanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Kılınç ile akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüş sonrası MAKÜ Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen 'Bir Destandır Çanakkale' adlı tiyatral şiir dinletisi ve MAKÜ Mehmet Akif Ersoy Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 'Çanakkale Savaşı' konulu 'Akif'ten Asım'a Çanakkale Zaferi' adlı şiir yarışması düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu Akademik Danışmanı öğretim görevlisi Raşit Acar yaptı.

Programda daha sonra ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmanın sonuçlarını açıklayan Yard. Doç. Dr. Himmet Büke, yarışmaya 23 eserin katıldığını ve bu eserlerden 3'ünün jüri özel ödülüne 3'ünün de dereceye girdiğini söyledi. Yarışmada birinciliği 'Vatana Adanmış Ruhlar' adlı şiiriyle Mesut Aslan, ikinciliği 'Çanakkale Zaferi' adlı şiiriyle Selami Bayram, üçüncülüğü ise 'Cepheden Bir Mehmedim' adlı şiiriyle Kıymet Karaca kazandı. Dereceye girenlere ödülleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca tarafından verildi.

Program 'Bir Destandır Çanakkale' adlı tiyatral şiir gösterimi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!