Burdur Polisi’nden Aralık Raporu

Güncelleme Tarihi:

Burdur Polisi’nden Aralık Raporu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 15:27

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Aralık Ayı Asayiş Raporu, Burdur Valiliği’nce paylaşıldı. Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 1-31 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılan çalışmalar, operasyonlar, gözaltı sayıları ve ele geçirilen malzemeler raporla sunuldu.
ASAYİŞ KONTROLLERİ VE ARAMALARI
Asayiş olaylarının aktarıldığı raporda, Aralık ayında hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve 1 çocuğa cinsel istismar olayı yaşandığı bildirildi.
Yaşanan Asayiş olayları konusunda emniyetten yapılan açıklama şöyle; “İlimiz Genelinde; 5725 kişinin UYAP sisteminde yapılan kontrolü neticesinde, arandığı anlaşılan 111 kişi yakalanarak gerekli işlemleri yapılmıştır. 1 Otodan Hırsızlık olayı olmuş, olayın şüphelisi 2 kişi yakalanarak, haklarında gerekli işlem yapıldıktan sonra adli mercilere sevk edilmiştir. 3 ayrı evden hırsızlık olayı meydana gelmiş, olayın şüphelileri 8 şahıs yakalanmış, 6 şüpheli şahıs tutuklanmış, 2 şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır. 1 Resmi Belgede sahtecilik olayı meydana gelmiş, şüphelisi yakalanarak hakkında gerekli işlem yapıldıktan sonra adli mercilerce tutuklanmıştır. 1 Çocuğun Cinsel İstismarı olayı meydana gelmiş, olayın şüphelisi yakalanmış, adli mercilerce tutuklanmıştır. Hırsızlık olaylarında 2 zanlı, resmi belgede sahtecilik olayında 1 zanlı, Çocuk istismarı olayında ise sapık zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir”.
UYUŞTURUCU MADDE VE KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü 2015 yılı Aralık ayında kaçakçılığa geçit vermedi.
2015 yılının son ayında, il genelinde 1 Nitelikli Dolandırıcılık Suçu, 1 Bilişim Yoluyla Dolandırıcılık Suçu, 7 Bilişim Suçları, 1 Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı, 1 Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Bulundurmak Suçu, 1 Parada Sahtecilik suçu, 1 Ruhsatsız Silah Bulundurmak Taşımak ve Satın Almak Suçu, 1 Resmi Belgede Sahtecilik Suçu yaşandı. Kaçakçılık Ekiplerinin yaptığı operasyonlarda ise 2,78 gram eroin maddesi, 50 gram kokain maddesi 2 adet 100 TL sahte para, 17,6 kilogram kaçak tütün, 8 bin adet makaron, 1,6 kg kaçak çay, 1 adet 50 TL 635 gram toz esrar, 28 adet hap, 1 adet sahte çek, 3 adet sahte senet, 1 adet resmi belge, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet kurusıkıdan çevirme silah, 1 adet şarjör ele geçirildi.
OKULLARDA GÜVENLİK
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi kapsamında kent merkezindeki tüm okullarda güvenlik önlemi alındı. Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi kapsamında tüm okullarda toplam 43 sorumlu rütbeli personel ile okulların giriş ve çıkışlarında sorumlu 19 motorize ekip görevlendirildiği belirtilen açıklamada; “İl Emniyet Müdürlüğümüz Çocuk Şube Müdürlüğümüzce ilimiz merkezinde tüm okullarımızda güvenli eğitim ortamların oluşturulması, özellikle muhtemel şiddet olaylarına karşı çocuklarımızın korunması. Uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklar hakkında bilgilendirmelerin yapılması, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik yönünden denetimlerin sağlanması ve meydana gelen asayiş müessir olayların önlenmesi maçıyla İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Güvenli Okul - Güvenli Eğitim Projesi kapsamında tüm okullarımızda toplam (43) sorumlu rütbeli personel ile okulların giriş ve çıkışlarında sorumlu (19) motorize ekip görevlendirilmiştir. Görevlendirilen personel okullarda öğrenci giriş ve çıkışlarında trafik ve asayiş yönünden gerekli çalışmaları yaparak çocuklarımızın güvenli bir ortamda görenim görmelerini amaçlamaktadır. Ayrıca Okullar çevresinde her türlü umuma açık yer ile park ve bahçelerde, öğrencileri olumsuz etkileyen veya tehdit eden internet salonu ve kafeteryalar üzerinde ilgili Şube Müdürlüklerince çalışma ve uygulamalar yapılarak, açıktan sigara ve alkollü içki satışı yapanların tespitine yönelik çalışmalar yapılacaktır” denildi.
SUÇ ALETLERİ ELE GEÇİRİLDİ
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde Aralık ayında yapılan operasyonlarda, 2,78 gr eroin maddesi, 50 gr kokain maddesi 2 adet 100 TL sahte para, 17,6 kg kaçak tütün, 8 bin adet makaron, 1,6 kg kaçak çay, 1 adet 50 TL 635 gr toz esrar, 28 adet hap, 1 adet sahte çek, 3 adet sahte senet, 1 adet resmi belge, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet kurusıkıdan çevirme silah, 1 adet şarjör ele geçirildiği açıklandı.
UMUMA AÇIK YERLER VE KABAHATLER
Burdur Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde yapılan umuma açık yerlerin denetlenmesinde, Asayiş ekiplerince 85 iş yeri kontrol edilmiş, 7 adet tekel bayisi denetlenmiş, 4 adet tekel bayisi hakkında 4733 Sayılı Kanunun 7/e maddesi gereğince saat 22.00’ den sonra alkollü içki sattığından dolayı tutanak tanzim edildi, 15 adet kahvehane denetlenmiş, 3 kahvehanede 4207 Sayılı Kanuna muhalefetten ( iş yerinde sigara içirtmekten) dolayı tutanak tanzim edildi ve 2 kahvehaneye ise kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan işlem yapıldı. Kabahatler nevi sularla ilgili olarak; il genelinde 28 içkili mekânda yapılan denetimlerde 6 içkili mekâna Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefetten (1774 SKM) haklarında tutanak tanzim edilmiştir. 3 içkili mekâna ise 4207 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan işlem yapıldı. Ayrıca 5326 sayılı kanun maddesine göre, 14 kişiye çeşitli kabahatlerden toplam 3 bin 380 TL idari para cezası uygulandı.
306 BİN 498 TL TRAFİK CEZASI KESİLDİ
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Trafik Ekiplerince yapılan denetimlerde trafik kurallarına uymayan bin 558 sürücüye 306 bin 489 TL ceza kesildiği açıklandı. Rapor sonunda, Burdur Emniyet Müdürlüğü’nce Burdur genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!