GeriSeyahat Burçlar tatilden ne bekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Burçlar tatilden ne bekler

Burçlar tatilden ne bekler

Bayram tatilinde yol arkadaşlarınızla beklemediğiniz düzeyde uyum sağladıysanız ya da sorun yaşadıysanız, nedenini kavramakta zorlanıyorsanız bir de burçlar açısından bakın konuya. Seyahat arkadaşınız nasıl biri, gerçekten tanıyor musunuz?

Meral Pala

astrolojikosesi@hotmail.com

KOÇ
Sürü psikolojisi ona uymaz

Hareket, adrenalin arar. Amaç bol fiziksel aktiviteyle cesaretini ve risk sever yanını tatmin edebilmektir. Şezlongda güneşlenerek, kitap okuyarak tatil yapması imkânsızdır. Bungee jumping veya rafting onu çok mutlu eder. Afrika’da safariyi kaçırmak istemez. Üstelik etrafındakileri de motive edip harekete geçirebilir. Başkalarına uyum sağlamak zorunda kalmamak için kimi zaman yalnız tatili tercih eder. Motosiklete binip dünyayı turlama hayali kurabilir. Sürü psikolojisine kapılarak gezmekten hoşlanmaz.

BOĞA
Konfordan, dinlenceden vazgeçmez

Dünyaya keyif almaya gelmiştir. Tatil kaliteli ve lüks olmalı, dinlendirmeli, estetik duyguları tatmin etmelidir. Her ayrıntısı organize edilmiş gurme turizmi tam ona göredir. Yemekler şölen gibi olmalıdır. Ayaküstü yemek boğaya göre değildir. Sanat ve estetiğe düşkün olması onu sanatla ilgili alternatifleri bol olan yerlere çeker. Doğa sevgisi nedeniyle sade doğa tatilleri de cazip gelebilir. Riskli yerlerden uzak durur.

İKİZLER
Meraklı ve uyumlu

Gezmekten en çok keyif alan burçlardandır. Tatilden beklentileri entelektüel gelişim, bilgi ve görgüsünü arttırmaktır. Aynı yere ikinci defa gitmek yerine farklı yerler görmeyi tercih eder. Paris, New York gibi kültürel zenginliği yüksek metropollerden keyif alır. Seyahatte diğer amacı yeni insanlar tanımaktır. Yerel halkla iletişim kurmak ister. Sosyal mekânları hemen keşfeder. Esnek ve uyumlu oluşu onu iyi bir seyahat arkadaşı yapar. Yolda kitaplarından, internetten vazgeçmez.

YENGEÇ
Ruhsal dalgalanmasını anlayışla karşılamalısınız

Tatil rotalarını seçerken tarih en önemli kriteridir. Anıları olan yerlere tekrar gidebilir. Geçmişe bağlılığı onu aile köklerine çekebilir. Damak tadına düşkündür. Seyahat arkadaşlarını candan, duygularını paylaşacak kişilerden seçer. Ruh hallindeki değişkenlikleri anlayışla karşılayacak bir partnerle yolculuk yapması gerekir. Aileyle ev tatilini de sever. Spiritüel konulara meraklıdır, Uzakdoğu’nun çekiminden etkilenir.

ASLAN
Liderdir, boyun eğmenizi bekler

Eğlenmek, hayattan haz almak için doğmuştur. Bu arzuyla yola çıkar, seyahate önemli bütçe ayırır. Eğlenceli ve yüce gönüllü kişiliğinden dolayı yol arkadaşı olarak aranır. Ancak bir aslan burcuyla seyahat ederken isteklerine, lider kişiliklerine boyun eğmeyi göze almak gerekir. Lüks ve konfor arar, krallar gibi ağırlanmak ister. Las Vegas gibi kumar merkezlerine çekilebilir. Dönüşte, şatafatlı tatil izlenimlerini eş, dostla paylaşmayı sever.

BAŞAK
En ufak aksaklık huzurunu kaçırır

Mükemmel birer organizatör olduğu için seyahate çıkmadan bilgi toplar, detaylı planlama yapar. En ufak bir aksamada huzuru kaçabilir, başkalarını da huzursuz edebilir. Yeme içme konusunda tatildeyken de diyetin ve sağlıklı beslenme kurallarının dışına çıkmaz. Yoga, meditasyon merkezleri onun için idealdir. Gideceği yerin, kalacağı otelin temizlik, hijyen bakımından iyi olması önemlidir. Tatildeyken sürekli işyeriyle iletişimde kalıp ortamı uzaktan idare etmeye çalışabilir.

TERAZİ
Aranan seyahat arkadaşı

Gittiği yerde öncelikle medeniyet arar. Seyahatte dünyayla bağlantıda kalmak ister. Adil, tarafsız yaklaşımından dolayı seyahat gruplarının aranan kişiliğidir. Yalnız yolculuktan pek hoşlanmaz. Sanat meraklı nedeniyle kültür şehirleri onun için idealdir. Gezdiği yerlerin şık ve estetik olmasından keyif duyar. Bu açıdan Paris, Roma gibi yerler onun için ideal seçimdir. Sosyal ilişkileri kuvvetli olmasına rağmen yerel halkla rastgele iletişim kurmak istemeyebilir. Resmi ve diplomatik ilişkileri tercih eder.

AKREP
Yolculukta gizem çözmekten hoşlanır

Hayatı mücadele alanı olarak gördüğü için seyahatte dayanıklılığını test edecek seçimler yapar. Hiçbir zorluktan yılmaz, hatta zevkle üstesinden gelmeye çalışır. Örneğin doğayla mücadele gerektiren, ‘survivor’ deneyimi onu çeker. Şartları zorlamak isteyen doğası gereği kolayca seyahat arkadaşı bulamayabilir. Gizemli ve mistik atmosferli yerleri merak eder. Mısır piramitleri veya Maya Uygarlıkları’nı keşfetmek onun için büyük zevk olacaktır. Keza Uzakdoğu ülkeleri de ideal gezi yeridir. Seyahatte gizem çözmek onun için bulunmaz fırsattır. Kış döneminde karanlık ve kasvetli kuzey ülkelerine yapacağı gezilerden büyük keyif alabilir.

YAY
Doğuştan seyyah

“Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı” sözü sanki onun için söylenmiştir. Sürekli hareket halinde, arayış içindedir. İstisnasız her yeri görmek, yabancı kültürleri içinde yaşayarak tanımak ister. Bu deneyim onu entelektüel açıdan tatmin eder. Farklı hayat görüşlerini, dinleri kendi yerinde, merkezinde tanımak ister. Yaşlandığında yaptığı gezilerle, edindiği tecrübeyle bilge bir insan olur. Planlama yapmaksızın, aklına estiği gibi özgürce dolaşmaktan hoşlanır. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak çok aktiftir; yolda herkesin ona uyum sağlaması mümkün değildir.

OĞLAK
Kalite arar, gösteriş sevmez

Antik şehirler, harabeler, tarih fışkıran yerler onun için idealdir. Eski kültürleri tanımaya heveslidir. Seyahat planını önceden yapar, ideal bütçeyi veren ve koşulları en makul alternatifle yola çıkar. Tatilde de disiplinlidir. Riskli yerleri denemekten kaçınır. Standartları yüksektir, kalite arar. Fakat gösterişten hoşlanmaz. Uygun yeri keşfettikten sonra aynı yere defalarca gidebilir. Ülke olarak İngiltere, Japonya beğenisine cevap verebilir. Tatilde kontrol ve planlama konusunda kafa yapısındaki kişilerle anlaşabilir. Seyahatte işyerini düşünmeden edemez, tatile sorumluluklarını da taşır.

KOVA
Herkesle arkadaş

Sıradışı kişiliğini seyahat tercihlerinde de görmek mümkündür. Kalıpların dışında, kendi tarzını ortaya koyabildiği seyahat planları yapar. Hem eskiye, antikiteye, tarihe meraklıdır hem de modern ve çağdaş olanı arar. Bu sebeple bir yandan otantik yerleri keşfe çıkarken diğer yandan ultra modern merkezlere yönelebilir. Arkadaş canlısı olması ve hümanist yönleriyle aranan yol arkadaşıdır. Ancak kimseye bağımlı olmaktan hoşlanmadığı için yalnız başına yola çıkıp yolculuk esnasında yeni dostluklar geliştirebilir. Çok farklı kültür ve sosyal statülere sahip kişilerle arkadaşlık edebilir. Ancak biriyle beraber yolculuk edecek olursa kendi kurallarını benimsetir.

BALIK
Fantezileri sınır zorlayabilir

Seyahatte çok farklı deneyimlere açıktır. Tatilde sınırları çizilmiş ve değişmez bir katılık içinde olmaktan sıkılır, esnek olmayı tercih eder. Duygusal olarak bağ kurabildiği herkesle yolculukta uyum sağlayabilir. Hayal gücünün sınırlarını zorlayacak seyahat fantezileri olabilir. Gemi yolculukları onun için biçilmiş kaftandır. Suyla bağlantılı, deniz veya nehir kıyısı yerlerden özellikle hoşnut kalır. Romantik müzikleri ve muhteşem doğal yapısıyla Küba, balık burcu için ideal bir destinasyon olabilir. Spiritüel merkezlerde bulunmaktan çok büyük keyif alır. Örneğin Hindistan veya Bali gibi yerler ona mutluluk verecektir.

False