Burada kovuldu orada kral oldu

Güncelleme Tarihi:

Burada kovuldu orada kral oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2002 01:34

İtalyan gazeteleri, tarihi bir başarıya imza atarak Avrupa Saporta Kupası'nı kucaklayan Montepaschi Siena takımının koçu Ataman'ı ‘‘Mucizeyi yaratan Türk’’ diyerek baştacı yaptı.

Efes Pilsen’de görevine son verilmesinin ardından başına geçtiği Montepaschi Siena ile Saporta Kupası’nı kucaklayan Türk antrenör Çizme'de baştacı yapıldı. İtalyan gazeteleri, ‘‘Mucizeyi yaratan Türk. Herşey kurnaz tilki Ataman tarafından yönetildi’’ diye yazdı...

Zirveye çıktı

Ergin Ataman, Türk basketbolunda yeni bir sayfa açtı. İtalya şimdi onu göklere çıkarıyor. Efes Pilsen'de görevine son verilmesinin ardından İtalya'nın yolunu tutan Ataman, sınırlı bütçeyle kolları sıvadığı Montepaschi Siena'ya Saporta Kupası'nı kazandırarak bir ilki gerçekleştirmenin onurunu yaşıyor.

Ataman el üstünde

İspanya'nın Pamesa takımını 81-71 yenerek basketbolda Saporta Kupası'nı tarihinde ilk kez kazanan İtalya'nın Montepaschi Siena takımına ve antrenörü Ergin Ataman'a İtalyan basınından övgüler yağdı. Corriere dello Sport gazetesi, ‘‘Siena, en güzel başarı’’ başlığını attı ve şöyle yazdı:

Avrupa'nın dükü

‘‘Toscanalıların (Siena'nın bulunduğu bölgenin adı) Avrupa'daki ilk zaferi. Mükemmel bir Naumoski'nin peşinden gittiler. Bu mucizeyi yaratan Türk. Herşey kurnaz tilki Ataman tarafından yönetildi.’’ Tarihteki Siena Düklüğü'ne atıfta bulunan Tutto Sport gazetesi, ‘‘Siena, Avrupa'nın büyük dükü’’ başlığını kullandı.

Naumoski'ye övgü

La Gazzetta dello Sport da, ‘‘Siena ve Naumoski Avrupa'nın kralı’’ derken, İtalya'da basketbolda bir Avrupa kupası kazanan 15. kentin Siena olduğunun altını çizdi. La Repubblica Gazetesi ise yorumunda şöyle dedi: ‘‘Siena, mükemmel bir sezonun başaktörü. İtalya Kupası'nı son saniyede Kinder'e kaptırdı.’

Tarih yazdı

Saporta Kupası'nı kazandı ve şimdi Play-off'larda herşeyin yeni baştan yazılacağı bir şampiyonluk var.’’ İspanyol ekibine karşı 23 sayı atan Naumoski için de, ‘‘34 yaşındaki Makedon oyuncu, tarih yazdı. Olağanüstü güzel bir oyun sergiledi’’ ifadeleri kullanıldı.

EN İYİ KOÇ BİZDE

Siena Başkanı Ferdinando Minucci, Ergin Ataman ve Alpay ile Saporta Kupası'nı kazanmanın coşkusunu yaşadı. Minucci, ‘‘Avrupa'nın en iyi koçu bizde. Onunla en az üç yıl daha birlikte olacağız. Listemizde Türkiye’yi de ilgilendiren (İbrahim Kutluay'ı kastederek) sürpriz isimler var’’ dedi.

ATAMAN'IN SAĞ KOLU

Siena'nın başarılarının arkasında kenar yönetiminde ikinci bir Türk var. O da Ergin Ataman'ın Siena'da asistan olarak ısrarla yanında istediği Gökhan Taştimur. Taştimur arkadaşımız Reha Erus'a Siena'da inançla, özveriyle çalışmanın meyvelerini topladıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!