Bünyan'ın suyu, Sarıoğlan'a can verecek

Güncelleme Tarihi:

Bünyanın suyu, Sarıoğlana can verecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 11:18

Bünyan'ın suyu, Sarıoğlan'a can verecek

Haberin Devamı

SARIOĞLAN (Kayseri) (DHA) - BÜNYAN içme suyunun, Sarıoğlan'a getirilmesi çalışmaları sürüyor. Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

İçme suyunun, Bünyan’dan Palas ve Sarıoğlan’a getirilmesi için başlatılan projede, boru döşeme ve kanal açma çalışmaları Büyüktuzhisar su deposuna geldi. Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, ilçe Kaymakamı Hasan Doğan ve davetlilere yerinde bilgiler verdikten sonra kurban kesildi, dua edildi. Çalışmaların, belirtilen tarihten önce tamamlanması için hızlandırılması kararı alındı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İlbank A.Ş. tarafından ihalesi yapılan Bünyan-Sarıoğlan Belediyesi Grup İçmesuyu Tesisi inşaatı ihalesinin yapılmasından sonra sözleşme 25 Kasım 2015 günü imzalandı. O günden sonra yüklenici firma çalışmalarına 8 Aralık’ta başlayarak işi hızlandırdı. Muhammen bedeli 17 milyon 169 bin 888 lira tutarındaki suyun, Bünyan Pınarbaşı’ndan Sarıoğlan’a getirilmesi en geç 10 Haziran 2017’de tamamlanacak. Bünyan suyunun getirilmesi ile ilçedeki en büyük ve ciddi sorunlardan birinin ortadan kalkacağı bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!