GeriSeyahat Bunun bir de 1 Ocak’ı var!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bunun bir de 1 Ocak’ı var!

Bunun bir de 1 Ocak’ı var!

Meraklıları çekimleri devam eden üçüncü ‘The Hangover’ filmini bekleyedursun, eğer 1 Ocak’a içkiyi fazla kaçırıp arkadaşlarının düğünü mahveden bu dört kafadar gibi uyanmak istemiyorsanız kesin/kopyalayın saklayın!

ABD yapımı komedi filmi ‘The Hangover / Felekten Bir Gece’de başrol oyuncuları Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Justin Bartha ve Jeffrey Tambor, bekârlığa veda partisi için Las Vegas’a gider ve kaldıkları otelde geçirdikleri çılgın gecenin ardından hiçbir şey hatırlamaz. halde uyunırlar.  Hatırlamalarınının nedeni hafıza kaybı değil, aşırı ve hızla alkol almaları. Altın Küre’de en iyi film ödülü de alan film o kadar çok güldürdü ve yapımcılarına o kadar çok kazandırdı ki iki yıl sonra ikincisi çekildi. Serinin meraklıları şimdi sabırsızlıkla önümüzdeki mayısta vizyona girecek üçüncü filmi bekliyor.

Ama ondan önce malum önümüzde yılbaşı var. Dünyanın her köşesinde olduğu gibi eğlence her zamankinden belki biraz daha coşkulu olacak; normalde içilenden daha fazla içilecek, Eğer yılbaşınızı ‘The Hangover’ tadında hatırlamak istemiyorsanız; size bazı tüyolarım var.

/images/100/0x0/55ead9c4f018fbb8f89abea7

* Yavaş yavaş için. Alkol, alındıktan 20 dakika sonra kana karışmaya başlıyor. Maksimum düzeyine 45-60 dakika sonra ulaşıyor. Kan akımı sayesinde de tüm vücut hücrelerine ulaşıyor ve ulaştığı hücrenin çalışmasını baskılıyor.
* Filmin kahramanlarını erkek. Ancak bu satırları okuyan bir kadınsanız ayrıca hatırlatmayı görev bilirim, alkol kadınları daha çok etkiliyor. Çünkü kadınların yağ/su oranları erkeklerden daha fazla ve tabii hormonları da farklı. Havaya girmek için çabuk sarhoş olmayı tercih etmeyin. Unutmayın ki hem sizin hem de sizinle eğlenenlerin başına gelebilecek en kötü şeylerden biri kusmak! Ve fazla alkol de kusturur. Bir saatte bir kadeh karardır.

BİRA DEYİP GEÇMEYİN

* Hafif alkollü içkileri tercih edin: Şarap, bira, az alkollü kokteyller... Ama sakın bira deyip geçmeyin. Hatırlayacaksınız, serinin ikinci filminde kahramanlarımız Bangkok’taydı; yine arkadaşlarını evlendiriyorlardı ama bu kez temkinliydiler. Bekarlığa veda partisi yapmayacaklardı. Düğünden iki gün önce sahilde bira içmeye başladılar. Ama o kadar çok içertiler ki ku kez yine başlarına gelmedik kalmadı.
* Uzmanların önerisi, alkolü yemeklerle birlikte almanız. Alkol aldığınız saatlerde de çok su içmeye devam edin. Alkolle beraber tatlı ve meyve yememeye dikkat edin. Kuruyemiş ya da peynir daha uygun seçenekler.
* İyi eğlenceler!

Bunlara dikkat

Yılbaşı akşamı sonrası vücudu dinlendirmek şart. Eğer yediklerinizi karıştırma ve fazla yemeye bağlı bulantı, hazımsızlık, ishal, gaz gibi sorunlarla karşılaştıysanız, 
* Yatağa girdikten sonra en az altı saat dinlenin, 
* Kalktıktan en fazla bir saat sonra çok hafif bir kahvaltı edin, 
* Alkol almaya devam etmeyin.
* Yağsız peynir, bol domates salatalık ve bir dilim ekmeğe en yorgun bir sindirim sistemi bile itiraz etmez!
* Kahvaltı sonrasında yapılacak 30 dakikalık tempolu bir yürüyüş. Sindirimin hızlanması ve midenin boşalması açısından oldukça yararlı. 
* Bir önceki akşam çok besin tüketildiğini düşünerek hiçbir şey yemeden günü geçirmeye çalışmak sıkıntıların azalmasına neden olmaz, aksine bulantı ve ishal gibi problemleriniz varsa daha da artmasına neden olur. 
* Kahvaltı ettikten sonra da düzenli aralıklarla (üç-dört saat) hafif ve az yağlı besinler tüketmeye devam edin. 
* Uyanır uyanmaz su içmeye başlayın. Alkol vücuttan su atımını artırır. Alkol tüketiminin fazla olduğu akşamın ertesi en az üç litre su alın.
* Sauna ve buhar banyosuyla vücudunuzda biriken toksinleder kurtulabilirsiniz. 
* Çay veya kahveden olabildiğinde uzak durun. Kafein vücudun daha fazla susuz kalmasına neden olur. Midenizi yatıştıracak ve toksinlerinizi atmanıza yardımcı olacak bitki çaylarını limonla birlikte için. Papatya, adaçayı, rezene, melissa gibi çaylar kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.
* Taze meyve sebze suları kaybettiğiniz suyu ve vitaminleri geri almanız için çok önemli. Özellikle midenizi rahatsız etmemesi için bir kaşık bal katılmış portakal, greyfurt, mandalina suyu iyi bir seçenek. 
* Vücut tarafından kolayca emilebilen fruktoz içeriğiyle muz da iyi bir enerji kaynağı. İçindeki potasyumla yenilenmeyi ve midenin yatışmasını sağlar.

False