Bulgaristan DOST Parti Genel Başkan ve Milletvekilleri, Özhaseki’yi ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan DOST Parti  Genel Başkan ve Milletvekilleri, Özhaseki’yi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 16:39

Bulgaristan DOST Parti Genel Başkan ve Milletvekilleri, Özhaseki’yi ziyaret etti

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - BULGARİSTAN’da Lütfi Mestan liderliğindeki Dost Parti milletvekilleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret ettiler.

Dost Parti Genel Başkanı ve Milletvekilleri ile AK Parti Genel Merkez’de görüşen Mehmet Özhaseki, Dost Parti’nin kuruluşunu tebrik ettiklerini söyledi. Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Lütfi Mestan’ın duruşunu takdir belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Özhaseki, “Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin (HÖH) Onursal Başkanı Ahmet Doğan, Lütfi Mestan'ın Türkiye ile yakın ilişkiler içinde olmasından sanırım rahatsız oldu. Bu nedenle Bulgaristan’daki Türk ve Müslümanların problemlerinin çözümü için daha fazla çaba harcayan birisini yetkisi olmamasına rağmen partiden ihraç ettirdi. Batı’nın demokrasi ve özgürlük anlayışı bu olsa gerek.” değerlendirmesinde bulundu. Türk hava sahasını ihlal eden Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından, HÖH'ün Genel Başkanı Lütfi Mestan, "NATO üyesi Bulgaristan müttefiklik çerçevesinde Türkiye'nin yanında durmalıdır" derken, partinin kurucusu ve Onursal Genel Başkanı Ahmet Doğan, Rus yanlısı bir tutum sergilemişti.
Lütfi Mestan: “Halkımızın teveccühü doğrultusunda, Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar Partisi (DOST) adı altında yeni bir parti kurmaya karar verdik. Bu nedenle Türkiye’ye de bir ziyaret gerçekleştirdik.” dedi. Eski HÖH Genel Başkanı olarak Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesine ilişkin parlamentoda okuduğu, NATO'yu destekleyen bir bildiri yüzünden HÖH’den "aforoz edildiğini" ifade eden Lütfi Mestan, bu bildirinin HÖH Partisi’nin şimdiki yöneticileri tarafından alkışlandığını ancak sonradan iç hesaplaşma malzemesi olarak kendisine karşı kullanıldığını kaydetti.
FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!