Bülent Ecevit Üniversitesi organ nakli merkezi olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

Bülent Ecevit Üniversitesi organ nakli merkezi olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 14:58

Bülent Ecevit Üniversitesi organ nakli merkezi olma yolunda

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, geçen ay Göz Bankası Ruhsatı alarak kornea nakli yetkisine sahip olduktan sonra şimdi de böbrek ve karaciğer lisans belgesi almak için çalışmalarını sürdürüyor.

BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Göz Bankası Ruhsatı alarak bölgedeki kornea nakli yetkisi olan tek merkez konumuna gelirken, organ nakil merkezi olma konusunda ilk adımı attı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Borazan, fakültenin mezuniyet sonrası araştırma görevlilerinin yetiştirilmesi, araştırma imkanlarının artırılması ve bölgeye göz hastalıkları ile ilgili ileri tedavi yöntemlerinden kornea naklinin yapılmasının bölgesel ve ulusal anlamda büyük önem arz ettiğini söyledi.  Türkiye’de sayılı merkezlerde yapılan organ nakillerini Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde de uygulayabilmek için bir süredir çalışmaların devam ettiğini belirten Borazan, şöyle dedi:

“Organ naklinin ilk adımını, başlatmış olduğumuz kornea nakli ile atmış olduk. Kornea merkezi hizmet vermeye başladı. Böbrek nakli ve karaciğer nakli için öğretim üyelerinin temini sağlandı, atama süreçleri tamamlanmak üzere.”

Rektör Prof. Dr.Mahmut Özer ise özellikle bölgede sunulmayan sağlık hizmetlerini vatandaşlara sunabilmek için ayrı bir çaba gösterdiklerini belirterek, şöyle dedi:

“Organ nakli, uzun süreden beri merkezimizde başlatmak istediğimiz hizmetlerimizden biri idi. Bu hizmetin başlangıç basamağı olarak da kornea naklini planlamıştık. Gerekli altyapı ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı yetkililerince yapılan incelemeler sonrasında Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Göz Bankası Ruhsatı alarak kornea nakli yapabilme yetkisini elde etmiştir. Bölgede ilk kez uygulanacak olan kornea naklinin başlamasıyla bölgemizde önemli bir sağlık hizmetini daha sunabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!