Bugün kahvaltıyı anneniz hazırlamasın

Güncelleme Tarihi:

Bugün kahvaltıyı anneniz hazırlamasın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

Son yıllarda Pazar günlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan "brunch", anneler gününü geçirmek için en ideal seçeneklerden biri. Bu Pazar önce cüzdanınızı sonra da sayfalarımıza bakarak, annenizi zengin bir kahvaltı sofrasında ağırlayabilirsiniz.

PAZAR sabahları, annelerin hazırladığı leziz kahvaltılarla daha bir keyiflidir diğer günlere göre. Annenizin hazırladığı sıcacık çörekler, kekler ve birbirinden güzel kahvaltılıklarla; Pazar sabah kahvaltıları, iple çekilen bir hal alır birçoğumuz için. Bu Pazar da siz annenizi zengin bir kahvaltı sofrasıyla şımartmaya ne dersiniz?

Uzun kahvaltI

İngilizce "breakfast (kahvaltı)" ve "lunch (öğlen yemeği)" kelimelerinin birleşimi olan "brunch"ı, uzun kahvaltı ya da geç kahvaltı diye tanımlamak mümkün. Genellikle sabah 10.00 sularında başlayan brunch, bazen öğleden sonra 15.00’e dek uzuyor. Zengin seçeneklerle oldukça keyifli bir ortamda gerçekleşen brunch, son yıllarda Pazar günlerinin vazgeçilmezleri arasına girdi.

Her sabah erkenden kalkıp işe gidenler için Pazar sabahları, daha fazla uyku ve keyifli bir günün başlangıcı anlamına geliyor. Pazar günleri yataktan daha geç kalkanlar, sabah kahvaltısıyla öğle yemeğini birleştirerek, uzun ve keyifli ve bir kahvaltıyı tercih ediyor.

Onlarca çeŞİt

Açık büfe sistemiyle hazırlanan brunchlarda, onlarca çeşit kahvaltılığın yanı sıra fırından yeni çıkmış börek, çörek, kek, kurabiye ve pasta çeşitleri de sunuluyor. Hatta birçoğunda zeytinyağlı çeşitleri, salatalar ve hatta içli köfte gibi sıcaklar da bulunuyor. Çay, kahve, meşrubat ve meyve suyu çeşitleri de cabası.

Ankara’da da gün geçtikçe yaygınlaşan brunch, büyük pastanelerde, kafelerde ve lüks otellerde her Pazar gerçekleşiyor. Bunların yanı sıra Eymir Gölü, Göksu Parkı, Mogan Gölü gibi doğal ortamları tercih ederseniz, göl kenarında hizmet veren tesislerin birçoğunda da brunch alabilirsiniz. Yiyecek ve içecek çeşitleri tercih ettiğiniz mekanın kalitesi ve fiyat politikasına göre değişiyor. Ancak bazı mekanlarda yüze yakın yiyecek çeşidinin sunulduğu açık büfeler, Pazar sabahlarını lezzet ya da obezite bayramına dönüştürmeye yetiyor.

Annelere özel İndİrİm

Sabah saatlerinden erken öğle saatlerine dek anneniz ve tüm ailenizle birlikte katılacağınız bir brunch, hem anneniz hem de sizin için unutulmaz bir anneler günü hatırası olabilir. Üstelik, anneler gününe özel olarak birçok mekan, annelere özel indirim ve hediye fırsatları sunuyor.

Ivy

Anneler gününe sürpriz hediyelerle hazırlanan Ivy Cafe’nin Pazar brunchı 10.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Hafta boyunca mekanı 2000 adet çiçekle bahar bahçesi haline getiren Ivy, bu çiçekleri Pazar günü annelere hediye etmeye hazırlanıyor. Hafta boyunca mekana gelen anne ve anne adaylarına çeşitli içecek ve kuki ikramlarında bulunan Ivy Cafe, anneler gününde ayrıca bir çekiliş yapıyor. Kendilerine verilen formu dolduran anneler arasında yapılacak çekilişte kazanan talihli anneye, Akay Hastanesi’nden check-up hediye ediliyor. Ankara’nın bu en gözde mekanında brunch, 35 YTL.

Adres: Arjantin Caddesi 44 GOP

Tel: 0 312 444 0 IVY (489)

Swissotel

Ankara’nın yeni 5 yıldızlı otellerinden Swissotel’deki Cafe Swiss, anneler gününe özel sürprizler hazırladı. Pazar brunchında tüm annelere yüzde 25 indirim uygulanıyor. Ayrıca Amrita Spa ve Wellness’da diledikleri bir gün günlük giriş armağanı ve sürpriz bir hediye verilecek. 11.30-15.00 saatleri arasındaki brunchın bedeli: 60 YTL.

Adres: Yıldızevler Mah. Jose Marti Cad. No: 2 Çankaya Tel: 409 30 00

Limak Ambassodore

Sabah 10.30’dan öğleden sonra 14.30’a dek süren anneler günü brunchı, Ambassadore Hotel’deki Cafe Fiori’de gerçekleşiyor. Bir hayli zengin olan açık büfede kahvaltı köşesi, peynir aynası, füme et aynası, salata büfesi, zeytinyağlı bölümü, mezeler, sıcak aperatifler, sıcak ana yemekler, tatlı köşesi ve mevsim meyveleri gibi bölümler bulunuyor. Fiyat ise anneler gününe özel olarak 22 YTL.

Adres: Boğaz Sokak No:19 Kavaklıdere Tel: 466 73 66

Hilton

Otelin Greenhose Restoran’ında gerçekleşecek olan anneler günü brunchı, 11.30-15.00 saatleri arasında. Çocuklar için özel oyun bölümü de bulunuyor. Zengin açık büfeye canlı müzik ve 1 kadeh köpüklü şarap da dahil. Hilton’da brunchın bedeli: 49 YTL. 0-6 yaş ücretsiz, 7-12 yaş arasına ise yüzde 50 indirim uygulanıyor.

Adres: Tahran Cad. Kavaklıdere Tel: 455 00 00 / 6930

Sheraton

Sheraton Otel’in içinde hizmet veren Brasserie One, anneler gününde zor beğenenleri bile düşünerek her türlü zevke hitap edecek zengin bir mönü sunuyor. Sushiden Akdeniz mutfağına kadar uzanan geniş mönüye meşrubat meyve suları, çay ve kahve de dahil. 11.30-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan brunchta annelere özel pasta ikram ediliyor. Sheraton’da brunch: 54 YTL.

Adres: Noktalı Sok. Kavaklıdere Tel: 468 54 54

Midas Hotel

Midas Hotel’in çatı katında bulunan Roof Club’da gerçekleşecek olan anneler günü brunchında Haluk Kılıç ve orkestrası, canlı müzik yapıyor. 10.30-14.30 saatleri arasındaki brunchın bedeli: 30 YTL.

Adres: Tunus Cad. No: 20 Kavaklıdere

Tel: 424 01 10


Bilkent Otel

Ankara’nın eng özde otellerinden biri olan Bilkent Otel’in anneler günü brunchında peynir, şarküteri ve kahvaltı çeşitlerinden enternasyonal salata çeşitlerine; farklı sıcak yemek seçeneklerinden en leziz tatlı alternatiflerine kadar seçkin lezzetler, sunuluyor. Açık büfede bulabileceğiniz pek çok lezzetli yemekten bir kaçı mutlaka sizin de damak zevkinize hitap edecektir. Bilkent Otel’deki brunchta, müzik keyfi olarak "Ahmet Berker Trio & Murat Ulus" ile Latin ve Jazz esintileri, çocuklar için animasyon ve hediyeler de var. Böylelikle siz keyifli dakikalar geçirirken, çocuklarınız da rahat edecek. Bilkent Otel’de brunch: 39.50 YTL. 0-6 yaş ücretsiz, 7-11 yaş arası çocuklara ise yüzde 50 indirim uygulanıyor. 10 kişi ve üzeri gruplara da yüzde 10 indirim var.

Adres: 1. Cad. Bilkent

Tel: 266 46 86

Ramada Hotel

Tunalı Hilmi Caddesi’nde hizmet veren Ramada Hotel ve Cafe Rosso, anneler günü için zengin bir brunch hizmeti veriyor. Ramada Hotel’de brunchın bedeli 25 YTL.

Adres: Tunalı Hilmi Cad. No:66

Kavaklıdere/Ankara

Tel: 428 20 00


Seda Pastanesi

Ankara’da 34 yıllık geçmişe sahip olan Seda Pastanesi’nde her Pazar olduğu gibi anneler gününde de brunch yapılıyor. Zengin bir mönünün yanında leziz tatlı ve pasta çeşitleriyle anneleri baştan çıkarmaya hazırlanan Seda Pastanesi’nde brunch, 22 YTL. Bu Pazar ise bruncha gelen annelere özel bir indirim yapılıyor. Annelere özel fiyat: 11 YTL.

Adres: 33. Cad. No: 1/1 Çukurambar

Tel: 444 0 217


Şayeste

Ankara’nın yeni mekanlarından Şayeste de anneler günü için özel bir brunch hazırlıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayacak olan brunch , gün batımına kadar sürecek. Dönerden gözlemeye geniş bir açık büfenin sunulacağı Şayeste’de annelere sürpriz hediyeler de verilecek. Şayeste’de annenizle özel bir gün geçirmenin bedeli: 40 YTL.

Adres: Filistin Sokak No: 5 GOP

Tel: 426 24 68


Çırağan Et Lokantası

Çırağan Et Lokantası’nda Anneler Günü için özel bir brunch hazırlanıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayacak olan bu brunchta yüzün üzerinde seçenek bulunacak. 25 özel gömleğin de yapılacak çekilişle dağıtılacağı organizasyonda, anneler için canlı müzik de yapılacak. Çırağan’da brunch keyfi 19 YTL.

Adres: Konya Yolu Fen Lisesi Kavşağı Balgat

Tel: 284 11 11
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!