Bucak'ta parke yol çalışması

Güncelleme Tarihi:

Bucakta parke yol çalışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 11:08

Bucak'ta parke yol çalışması

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, "İlçemiz genelinde alt yapısı tamamlanmış olan cadde ve sokaklarımızda parke yol yapım çalışması yapıyoruz" dedi.

Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, Yunus Emre Mahallesi'nde yürütülen parke yol yapım çalışmalarını inceledi. İlçe genelinde yürütülen parke çalışmaları hakkında bilgi veren Yalçın Sezgin, "Belediyemiz sorumluluk alanında 200 kilometre yol ağı mevcut. Bu yol ağımız asfalt, parke ve çok az kesiminde stabilize yol var. Atalarımızın söylediği 'Yol medeniyettir' sözünden yola çıkarak, ilçe halkımızın daha modern bir ortamda ve görünümde yaşaması için ilçemiz genelinde alt yapısı tamamlanmış olan cadde ve sokaklarımızda parke yol yapım çalışması yapıyoruz" dedi.

2017 yılı eylül ayında 80 bin metrekare 8 santim gri kilitli parke, 10 bin metrekare 8 santim kırmızı renkli kilitli parke, 10 bin metrekare 6 santim kırmızı renkli kilitli parke, 18 bin 500 metrekare kılavuz iz ve 1500 metrekare uyarıcı yüzey olmak üzere toplam 120 bin metrekare parke ve parke döşeme işçiliği ihalesi yaptıklarını kaydeden Yalçın Sezgin, "2017 yılı içerisinde toplam 14 bin 597.83 metrekare parke yol, 1128.30 metrekare kaldırım, 1210.45 metretül bordür ve 385 adet engelli taşı döşeme çalışması yaptık. 2018 yılında da parke yol yapım çalışmalarımıza ağırlık verdik" dedi.

Alaattin, Çukur, Cami, Karayvatlar, Yeni ve Sanayi mahallelerinde parke yol yapım çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yalçın Sezgin, şöyle dedi:

"Parke yapım ekiplerimiz Yunus Emre Mahallesi'nde çalışmalarını sürdürüyor. Yunus Emre Mahallesi'nin bu bölgesinde 846, 847 ve 850 sokaklarda parke yapımını tamamladık. Ekiplerimiz 845 ve 849 sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar 2018 yılı içerisinde yaklaşık 65 bin metrekare parke yapımı gerçekleştirdik. 2017 Eylül ayından bu tarafa yaklaşık 80 bin metrekare parke döşeme çalışması gerçekleştirdik. Bu çalışmamız 2016 yılı ve 2017 yılının 9 ayı ile birlikte yani 21 aylık dönemde yapılan işin üzerinde bir çalışmayı göreve geldiğimiz eylül ayından bu tarafa geçen 8 ayda gerçekleştirdik. Ayrıca Yunus Emre Mahallesi'nin bu bölümü Çamlıca Mahallesi'ne kazandırmış olduğumuz TOKİ konutlarına ulaşım yollarından birisi. Buradaki vatandaşımızın ve 2'nci etap TOKİ konutlarında oturan ve 3'üncü etap TOKİ konutlarında oturacak olan vatandaşımızın TOKİ konutlarına ulaşımını daha rahatlatacaktır. İlçemiz halkının ulaşım ve alt yapı sorunlarının çözümü için çalışmalarımız ve hizmetlerimiz devam edecek."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!