Bu Yılki Fitre Fiyatı Belli Oldu

Güncelleme Tarihi:

Bu Yılki Fitre Fiyatı Belli Oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 17:12

SİLOPİ MÜFTÜSÜ HÜSEYİN ELÇİ, FİTRENİN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ KAYDETTİ.

Bu yıl fitrenin 11 lira 50 kuruş olduğunu açıklayan Silopi Müftüsü Hüseyin Elçi, fitrenin komşulara değil, ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini vurguladı.
Şırnak’ın Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca bu yıl fitre fiyatının 11 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini ifade etti. Fitre verenlerin bu fiyatın altına inmemesi gerektiğini belirten Elçi, üst miktar için ise sınır olmadığını söyledi. Fitre verirken dikkat edilmesi gerekenlerden birinin fitrenin ihtiyaç sahiplerine verilmesi olduğunu anlatan Elçi, kişinin ailesi ile yiyip içtiği bir günlük sofrasının hesabı ölçüsünde en doğru fitre fiyatını belirleyebileceğine de dikkat çekti.
Ramazan’ın en büyük özelliklerinden birinin de Müslümanların yoksullara zekatlarını dağıtmaları olduğunu vurgulayan Elçi, “Yani Hicri takvime göre zekat yılda bir defa verilir ve bunun da hesabının doğru olması için Ramazan ayında verirler. Birde bunun özel bir durumu var ki bu da fitredir. Herkes kendi hesabını yapmalıdır. Yani kendi sofrasında ne yiyip, içiyorsa bir günlük sofrası ne ise onun hesabını yapıp, o şekilde fakirlere dağıtırsa o zaman en doğrusunu yapmış olur. Filtre para olarak da, bedel olarak da verilebilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!