Bu yaz kalın kaşlar moda

“Big is Beautiful”... Gerçekten de özellikle yaz sezonunda tasarımcılar “Büyük güzeldir” felsefesini başarıyla uyguluyorlar.

Tabii bu sadece kıyafetlerle sınırlı değil. Yüzler özellikle de kaşlar bu yeni trendin yakın takipçisi. Çünkü kaşlar ne kadar gür ise yüz o kadar dikkat çekici hale geliyor. Kalın kaşlar özellikle oval ya da yuvarlak yüz tipine sahip kadınlara yakışıyor.

Eğer yeterince kaşa sahip değilseniz ya da herhangi bir sebepten dolayı kaşlarınız dökülmüşse, kalıcı kaş ekimi son dönemde öne çıkan bir uygulama. Op. Dr. Kemal Aytuğlu’dan detayları aldık...
Kaş ekim işlemi nasıl gerçekleştiriliyor?
- Kaş ekimi, FUE adı verilen bir teknikle gerçekleştiriliyor. Bu yöntem enseden saç köklerinin tek tek alınarak, özel mikro cerrahi yöntemleriyle kaş açıklığı olan yerlere, kaş yönleri doğrultusunda kanal açılarak tek tek yerleştirilmesi işlemi.
Kaş ekimi uygulaması ne kadar sürüyor?
- Uygulama, ortalama bir saat sürüyor. Kişi 24 saat içerisinde banyo yapabiliyor yani rahatlıkla sosyal hayatına geri dönebiliyor.
Kaş bölgesinde bulunan deri tahribatları ya da bazı hastalıkların tedavisi sırasında oluşan kaş kayıpları nedeniyle de aynı uygulama gerçekleştirilebilir mi?
- Kesilme, yaralanma ve yanık gibi travmalar sonucu deride oluşan kaş kayıpları bu işlemle giderilebiliyor. Bunun yanı sıra kemoterapi gibi zorunlu tedaviler sırasında oluşan kaş kayıpları zaman zaman yerine gelmeyebiliyor. Böyle durumlarda da bu yöntem rahatlıkla uygulanabiliyor.
Daha evvel kalıcı makyajla yapılan kaş, ekim uygulamasıyla yenilenebilir mi?
- Kalıcı makyaj, kolay ve ekonomik olması sebebiyle sık tercih edilen bir yöntem. Fakat ne kadar iyi yapılırsa yapılsın yapay durması ve zamanla renk kaybına uğramasından dolayı kötü bir görüntü oluşturabiliyor. Bu gibi durumlarda daha evvel yapılan kalıcı makyajın üzerine kaş ekimi uygulanabiliniyor.
Daha genç ve kendine güvenli bir ifade için kaşlar nasıl olmalı?
- Özellikle orta yaşlı kadınlarda kaşın dış yarısının aşağıya eğimli olması yorgun bir ifade verebiliyor. Ancak hafif kalkık olması daha genç ve kendine güvenen bir görünüm kazandırıyor.
Kaş ekimi işlemi tekrar gerçekleştirilebilir mi?
- İnce ekilmiş bir kaşı kalınlaştırmak için yeniden ekim yaptırılabiliyor. Fakat ilk ekim aşamasında biraz daha kalın tercih edilirse kaşı çekerek istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Bu sebeple birazcık kalın olmasına özen gösterilmeli.

Kaş ekimine hangi durumlarda ihtiyaç duyulur

Kaş dökülmesi, çeşitli sebeplerle oluşmuş kaş kayıplarında
Yanlış almaya bağlı olarak zamanla kaşların çok incelmesi veya azalmasında
Rengi güzel görünmeyen kalıcı makyajı kamufle etmek için
Yeni bir kaş şekli oluşturmak istendiğinde
Seyrek kaşları sıklaştırmak amaçlı
Kaş kaldırma amacıyla var olanları alıp yeni bir kaş yapmak için

Kaş ekmeye karar verirken

Kaş ekimi sonucunda istediğiniz görüntüye kavuşacağınızı bilerek ne istediğinizden emin olmalısınız. Çünkü kişinin kararsızlığı hata yapma ihtimalini artırabiliyor. Bunun için,
Kaşınızın dizaynını mümkünse kaş şekillendirme konusunda deneyimli bir güzellik uzmanına yaptırın
Önerilen kaş şeklini sadece çizilen yerde değil evinizde de bakarak karar verin
Sıkça birlikte olduğunuz kişilerin fikrini ve onayını alın
Kaşınızın aynen eskisi gibi olmasını değil, mümkün olduğunca yüzünüze yakışır bir şekilde olmasını isteyin
Kaş sınırlarınızı belirlerken yüzünüzü bir bütün olarak düşünün
Kaş ekimi konusunda tecrübeli uzmandan hizmet alın.

100 yıldır kadınların vazgeçemediği saç modeli
BOB KESİM

Onu ta eski Mısır’dan hatırlıyoruz. Ama popülerliği 20. yüzyılın başlarına dayanıyor. 20’li yıllarda New York’ta günde neredeyse 2000 kadının tercih ettiği bu kesim popülerliğinin zirvesine ulaştı. Ancak kadınların bu radikal değişimi o dönemde erkekleri rahatsız etti. Neredeyse kendi saç kesimleri kadar kısa olan bu model, bir anlamda kadınlar üzerindeki erkek egemenliğine sesssiz bir başkaldırı olarak algılandı.
Ancak günümüzde bob kesim kadınlar arasında en sevilen, en kullanışlı saç modeli trendi olarak biliniyor. Bob model ne kadar uzun kesilirse yüzün görüntüsü de o kadar uzuyor. Kısacık kesimi ise saçların daha dolgun görünmesini sağlıyor. Kakül, düz ya da asimetrik her kadın sevdiği bob stilini uygulayabiliyor.

Sırtüstü yatın, kırışmayın

Uyku sırasında aldığımız pozisyonların cildimizdeki kırışıklıkların artmasında önemli bir rolü olduğunu biliyor muydunuz? Uzmanlar, alın ve yanaklardaki mimik kırışıklıklarına dikkat çekiyor.

Dermatolog Dr.Ayşegül Saltat, uyku sırasında yatış pozisyonunun öneminden bahsediyor: “Yan veya yüzüstü uyuduğumuzda, cildimiz saatlerce katlı bir şekilde kalır. Bunun yıllarca tekrarı ile yüzümüzde atipik, hiçbir mimik çizgisine uymayan çizgiler oluşur.” Bunun da, alında çapraz görüntülerle ortaya çıkarken özellikle dolgun yanaklı kişilerde burundan ağız köşelerine uzanan gülümseme çizgileri ile dudak köşelerindeki somurtma-üzüntü çizgilerinin derinleşmesine yol açtığını belirtiyor. Ve ekliyor, “Ayrıca göz kapaklarımızda daha fazla ödem birikebilir. İyi bir cilt için ideal yatış pozisyonu sırtüstüdür.”

Gece kremlerinin etkisi

Gece bakımında kullandığınız kremleri, mümkünse yatmadan 1-2 saat önce masajla sürün. 
Gece kremleri her zaman daha fazla aktif madde içermektedir. Gündüz kremlerinden daha yoğun ve besleyici olduklarından, özellikle kullanılmalı ve ihmal edilmemelidir.

ÜRÜN MARKET

1- Benzersiz, güçlü, duygusal...
DKNYMEN, New York’un ruhundan ilham alınarak yaratıldı. Bergamot ve mandalinanın birleşimi sizi hızlıca kendine çekerek New York’un enerjisini yansıtıyor. Serin yağmur hissini ise ardıç ve adaçayı veriyor. Beyaz biber ve kakulenin baharatlı notası ise şehrin heyecanlı yönünü anımsatıyor. Lavanta, menekşe ve yasemin parfüme sofistike bir yön katıyor. Alt notalarda ise sandal ağacı, sedir ağacı ve paçulinin, modernliği yeniden tanımlayan orris ve vetiver ile birleşmesi parfümün maskülen yönünü ortaya koyuyor. Fiyatı: 50 ml. 130 TL
2- Gençlik genlerini harekete geçirin
Lancome bilimadamlarının 10 yıllık araştırmalarının sonucu geliştirdiği “Genifique”, cilt bakımını bir adım öteye taşıyor. Gençlik genlerini harekete geçiren, ciltteki gençlik proteinlerinin üretimini hızlandıran ürünün her damlası kadınlara gençlik vaat ediyor.
3- Güneşin özü
Angel’ın sıcak mevsimlere ait yeni kokusu “Angel Sunessance”, lezzetli, çiçeksi ve şehvet uyandırıcı şık notalarıyla cazibe ve günışığını birleştiriyor. Şehvetli aurası ve havadan hafif kokusuyla teni büyüleyen parfümü aldığınızda kristal dudak parlatıcısı “Gloss Glaourescent” de sizin oluyor. Fiyatı: 149 TL
Yazarın Tüm Yazıları