Bu yaz bunlar çok trend

Sıcaklar geç bastırdı, ‘Yok şekerim, bu dünyanın çivisi çıktı, mevsimler yer değiştirdi’ diye dert yandık ama, sonunda olan oldu!

Bütün haber kanallarının her saat başı ekranda görünen meteoroloji editörlerinin, gerine gerine söylediklerine göre yaz geldi, sıcaklıklar ‘mevsim normallerini geçti’ ve ‘nem dayanılmaz boyutlara ulaştı.’

Hava sıcaklıkları ve nem yükselince ana haber bültenlerinin ve gazetelerin magazin ekleri ve sayfalarının vazgeçilmez ‘yazlık’ görüntüleri de medyadaki ‘haklı yerlerini’ aldılar sonunda!

Yaz mevsimini ülkenin farklı şehirlerinde geçiren halkımız için ‘yaz gündemi’ daha fiyakalı bir deyişle ‘yaz trendleri’, yaratan ‘trendsetter’lar ve işte onların ‘yaz trendleri’...

* * *

n
Bodrum’a ve Çeşme’ye gidemeyen sefil(!) halk, İstanbul’da koskocaman bir yazı geçirince ne yapar? Kendini kenarda kıyıda kalmış havuzlara ve de sahillere atar! (İstanbul’da yaz temasını belirleyen trendsetterlar: Koskocaman yazı İstanbul’da geçiren sefil(!) halk ve bütün televizyon kanalları ve de yazılı basın)

n
Bu haberler çok trend. Bütün kış çalışıp yorulan(!) ve tatilini Bodrum ve Çeşme’nin en havalı ‘beach’lerinde geçirenlerin haberleri. Artık neredeyse her gazetenin ve televizyon kanalının bir Bodrum, bir de Çeşme muhabiri var.

Hani neredeyse Ana Haber Bültenleri Bodrum’a ve Çeşme’ye ‘canlı bağlanacaklar!’

Sosyete ve magazin haberlerinin ana kaynağı artık oraları!

Bu yaz yine saçlara ‘güneşlenme fönü’ çektirip, 15’er dakika aralıklarla mayo-bikini ve pareyo değiştirip, yazın gelmesine üç ay kalmışken ‘emdirme yöntemiyle’ vücuttan atılan yağlar sayesinde forma sokulup, çok ‘fit olmuş’ beden ölçüleriyle o beachlerde ‘salınmak’ çok trend! (Çeşme ve Bodrum’da yaz trendlerini belirleyen trendsetterlar: Tüm sosyete ve sosyeteye kaynamaya çalışanlar!)

n
Bir de ‘magazine malzeme’ olmamak için günlüğü bilmem kaç bin Avro’ya kiralanan tekneler ve guletlerle Ege’nin ve Akdeniz’in mavi mavi masmavi sularında gezinmek bu yıl çok ama çok trend.

Tabii sonsuza kadar ‘magazin basınından’ kaçamayacağınız için tatilin bir aşamasında magazincilere yakalanmak(!) daha da trend! (Denizin ortasında yaz trendi yaratan trendsetterlar: Hülya Avşar, Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay)

n
Bu yazın başka bir trendi ise her türlü tehlikeli sporu, olabilecek en tehlikeli şekilde yapmak! (Yaz fantezilerimiz için ufku geniş fikirler yaratan trendsetter: Jet-ski kullanan ama sanatçı Metin Şentürk!)

n
Yurt dışında evlenip, Türkiye’de düğün yapmak çok feci ‘trend!’

n Kaset, eğer kaset çıkarılamıyorsa ‘single’ çıkartılıp, neredeyse birbirinin aynısı, ‘ana mekan’ olarak yatak odasının, ayrıntı olarak en seksi ve iç gıcıklayıcı ‘yatak takımlarının’ kullanıldığı ‘pornonun eşiğinden’ dönen klipler çekmek çok ‘trend! ( Kaset ve klip dünyasında yaz gündemini oluşturan trendsetterlar: Harika Avcı, Demet Akalın, Ebru Destan, Gülşen)

n
Basının karşısında önce ‘uyuklamak’ sonra da ‘gözlerimi dinlendiriyorum çekmesenize kardeşim’ demek ve her olan biteni ‘tansiyon haplarına’ yüklemek çok ama çok ‘trend!’ (AKP Hükümeti’nin yoğun icraatlarını(!) dahi gündem dışı yapabilen, yaratıcılığı ile tek geçtiğim trendsetter: Atila Koç)

* * *

Bunlar şu yaşadığımız gereğinden fazla sıcak ve nemli yazın ‘trendleri.’ Ama elbet kış gelecek, havalar serinleyecek, o zaman ‘trend’ler de değişecek!

Darısı ‘trendsetter’ların başına!
Yazarın Tüm Yazıları