Bu şehr-i Ankara ki hiçbir şeye layık değil midir?

Har gün akşam haberlerde izliyorum. Projelerin ismini, sayısını unuttum.aklımda kalan başlıklar:

Haberin Devamı

- Kanal İstanbul projesi ilerliyor, 
- Boğaza üçüncü köprü temeli atılıyor, 
- İstanbul’a üçüncü havaalanı ihalesine alan yatırımcılar, 
- İstanbul Finans Merkezinde yeni adım, 
- Silikon Vadisi İstanbul’a, 
- Boğaz geçiş projesi Ekim’de açılıyor, 
- Haydarpaşa ve Galataport Projelerinde sona doğru, 
- Hızlı tren Kasım’da İstanbul’da, 
- Taksim alanı düzenlemesi, Topçu Kışlası, 
- 235 kilometrelik mevcut metro ağına yeni bir ağ eklenecek, 
- İstanbul’un kuzeyine kurulacak yeni yerleşim bölgesinde, ...
Güzel şeyler, heyecan verici çekici projeler, toplamı sanırım 90-100 milyar euro İstanbul’un zaten kalabalık olan yapısına yeni kalabalıklar katacak onlarca proje peşpeşe hayata geçiyor. Onbinlerce bankacı, borsacı zaten şehre yerleşti bile. Düne kadar Ankara’da olan Eximbank’dan Vakıfbank’a herkes İstanbul’da yerini alıyor.
Gelelim Ankara’ya seçim öncesi öngörülen hedeflerde Başbakanımız 25 Mayıs 2011’de açıklamıştı, bakın bugün nerelere gelinmiş. 
- Ankara’da da yeni bir şehrin inşa ve imarına 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından başlanacak. ‘Güneykent’ adı verilen bu projeyle, Ankara’ya 500 bin kişilik yeni bir şehir kazandırılmış olacak, (bildiğim kadarı ile böyle bir proje yok) 
- Başkent merkez olmak üzere, Ankara–Niğde, Ankara–İzmir, Ankara–Samsun otoyolları inşa edilecek, karayolları noktasında Ankara’nın merkezi konumu güçlendirilecek. (Ankara çıkışlarında bir metre dahi ilerleme yok) 
- Ankara dünyanın en önemli savunma sanayi merkezlerinden biri haline getirilecek, radar tasarım ve üretim merkezi de Gölbaşı’nda kurulacak. 
- Yeni bir adalet sarayı yapılacak, bölge sağlık merkezi haline getirilerek, ulusal ve uluslararası bir sağlık başkentine dönüştürülecek. 
- UEFA kriterlerine uygun bir stadyum projesi hayata geçirilecek.
- Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesi inşa edilecek.
- Kızılay Selçuklu mimari tarzına göre bina giydirmeleri ile giydirilecek, 
- Eskişehir yolu üzerinde 2 bin dekar alan üzerine, 83 milyon liralık bir yatırımla milli botanik park kurulacak.
- Kızılcahamam, Güdül, Haymana, Çubuk, Çamlıdere, Ayaş ve Beypazarı’ndaki termal su kaynakları, yeni bir konseptle değerlendirilecek, tesisler inşa edilerek, Ankara termal sağlık turizminin de başkentine dönüştürülecek.
- Ankara–Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir YHT hattının çalışmalarına başlanacak, başkent hızlı trenin merkezi, kesişme noktası, ortak istasyonu konumuna yükseltilecek.
Bütün bu projeler 2015 ve 2023’e kadar bitecek.
Takdir sizin, benim bildiğim kadarı ile Ankara’da yukarıda yer alan hiçbir başlıkta ilerleme yok. 10 yıldır Ankara’nın içi devamlı boşalıyor.
Ankara’ya ilişkin yukarıdaki başlıklardaki projeleri takip eden Ankara’lı iktidar ve muhalefet milletvekillerine bir Ankara’lı olarak teşekkürlerimizi (!) de esirgememek gerek.
Osmanlı Anadolu’ya yatırım götürmezdi, tüm imaretler Balkanlar ve İstanbul’a yapılırdı sanırım 1000 yıl sonra torunlarda aynı kafada ilerliyorlar.
Orhan SAZLIK

Haberin Devamı

Bu masum bir direniştir

Haberin Devamı

“CHP örgütü Taksim Gezi Parkı direnişine Ankara’da kararlılıkla devam edecektir. Biz burada olduğumuz sürece yalnız değiller. Tüm Türkiye’yi, vatanını seven her yurttaşı bu masum direnişe davet ediyorum. Biz halkız, halklayız. Dünya destek veriyor, hükümet duymuyor. Yaşananlar, iktidarın umursızca yaptıklarını ve dayatmalarına halkın ‘dur’ isyanıdır. Bu ses daha da yükselecek.”
(CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin)

KISA... KISA...

- Ankara Bahçelievler İMKB Alpaslan Orta Okulu da, semtteki tek bir orta okul, İmam Hatip yapılmak için taşımalı eğitime zorlanıyor. İmam Hatipliler okulları yapılana kadar bir yıllığına misafir olarak gelmişlerdi ama şimdi Alpaslan Orta Okulu misafir oldu. Bu dönüşüm daha ne kadar sürecek?
B. S.
- Kızılay-Tandoğan arasındaki kaldırımlara düzenli olarak çiçek ekilmekte, çiçekler düzenli olarak ayda bir sökülerek yenisi ekilmekte acaba belediyemiz bu kadar çiçek parasını nereden alıyorve kimleri zengin ediyor. Neden uzun ömürlü çiçekler tercih edilmiyor da her ay sökülüp yenisi ekiliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi verilen bütçeyi o kadar hor kullanıyor ki bu konuda Sayın yöneticiler neden bunları görmemezlikten geliyor. Acaba kanunlar kişiye göre mi uygulanmaktadır bir vatandaş olarak büyük kaygı içerisinde izliyorum.
İbrahim AYDOĞMUŞ

Yazarın Tüm Yazıları