Bu okulun sahibi veli

Güncelleme Tarihi:

Bu okulun sahibi veli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 01:00

Gönüllü aileler ve eğitimciler tarafından açılan Meraklı Kedi İlkokulu’nun finansmanını veliler sağlarken, yönetimde öğretmenlerin yanı sıra öğrenciler de yer alıyor. Sıradışı okulda teneffüs ve işlenecek konuları da öğretmenlerle beraber çocuklar belirliyor. Okul yönetimi elde edilen kârı, sadece ihtiyaçlar doğrultusunda harcayabiliyor.

Haberin Devamı

Bu okulun sahibi veli
Gönüllü aileler ve eğitimciler tarafından geçtiğimiz sene Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel okul ruhsatı alınarak İncek’te açılan Meraklı Kedi İlkokulu’nun yönetiminde veliler, okul meclisinde öğrenciler yer alıyor. Başka Bir Okul Mümkün Ankara Eğitim Kooperatifi’nin (BBOM) sahibi olduğu özel okulun ismi de kayıt olan ilk öğrenciler tarafından belirlenmiş.
Tek katlı ve sekiz derslikli bir köy okulunu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan kiralayan BBOM üyesi veliler, okul giderlerini eşit olarak paylaşıyor. Kâr elde edildiği durumlarda ise yalnızca okul ihtiyaçları doğrultusunda harcanabiliyor. Demokratik yönetimi ve özgün finansmanıyla dikkat çeken eğitim yuvasının müdürü Bahar Yüksel şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEŞVİK EDİLİRSE YAYGINLAŞABİLİR

“Burada kuralları sadece öğretmenler ve yönetim belirlemiyor, çocuklar kendi kurallarını yaşayarak belirleme şansı yakalıyor. Teneffüsü kendileri belirliyor, yenilecek yemeği veliler alıyor, çocuklarla beraber bizler yapıyoruz. Yalnızca yönetimde bulunan velilerin maddi desteğiyle çalışmaktayız.

Bu okulun sahibi veli

Yalnızca 39 öğrenci alabildik, birçok talebe cevap veremedik. Devletin teşvik sağlaması durumunda yeni okullar açılabilir, mevcut okullar gelişebilir. Diğer özel okullara kıyasla, öğrencilere özel bir eğitim verilmesine karşın, fiyat olarak daha makul seviyelerde bir eğitim ücreti talep ediyoruz. Okulların gerçek sahibi çocuklar biz de bu doğrultuda onlar için bu taleplerde bulunuyoruz.”

Bu okulun sahibi veli

BAKMADAN GEÇME!