Bu okulda kütüphanenin kapısı yok

Güncelleme Tarihi:

Bu okulda kütüphanenin kapısı yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 14:58

Bu okulda kütüphanenin kapısı yok

Haberin Devamı

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesindeki Nuriye Ortaokulu'nda, içinde çeşitli türlerde 1197 kitap bulunan açık kütüphane oluşturuldu. Kapısı bulunmayan, öğrencilerin istediği kitabı kolaylıkla alabildiği kütüphane okuldaki büyük bir eksikliği ortadan kaldırdı.

Nuriye Mahallesi'ndeki Saruhanlı Nuriye Ortaokulu'nda öğretmen, öğrenci ve velilerin desteği ile bir süre önce oluşturulan 'Kapısı Olmayan Kütüphane' törenle hizmete açıldı. İçinde Türk ve dünya klasikleri başta olmak üzere, roman, hikaye ve şiir gibi çeşitli türlerde 1197 kitabın bulunduğu kütüphanenin açılışına  Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Nuriye Ortaokulu Müdürü Yücel Yüksel, Nuriye Mahallesi Muhtarı Mehmet Karapehlivan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nuriye Ortaokulu Müdürü Yücel Yüksel açılıştaki konuşmasında, "Okulumuzda, kütüphaneciliğe yeni bir soluk kattık. Okulumuzun tüm öğretmenlerinin

lbirliğiyle yaptıkları çalışma sonucu, veli ve öğrencilerimizin de destekleriyle Türkiye'de bir ilk olarak okulumuza kapısı olmayan kütüphane kazandırdık. Bu kütüphaneyi diğerlerinden ayıran özellik, bildiğimiz manada bir kapısı ve kilidinin olmaması. Öğrencilerimiz kendileri için temin edilen 1197 kitaptan istedikleri anda alabiliyorlar. Tamamen sorumluluk öğrencilerin kendilerine ait ve öğrenciler bu durumdan hayli keyifli. Gelecek inşa etme adına atılan bu dev adımın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık da böyle güzel bir projeye imza attıkları için emeği geçenleri kutlayıp, hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, kütüphane hizmete açıldı.

Celal KÖKÇÜOĞLU / SARUHANLI (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!