Bu moloz 5 başkan gördü

Güncelleme Tarihi:

Bu moloz 5 başkan gördü
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 01:17

Çankaya’da 5 başkan gören Birlik Mahallesi Zirvekent Sitesi’nin önündeki moloz yığını 17 yıldır kaldırılmayı bekliyor. Mahalleli yönetimlere tepkili: “Bu pislikten bıktık. Kimse temizlemiyor.”

Haberin Devamı

Çankaya'ya bağlı Birlik Mahallesi’ne, 1990’lı yılların sonunda inşa edilen Zirvekent Sitesi’nin önünde yıllardır bekleyen moloz yığını bir türlü kaldırılmadı. 365 AVM ile Zirvekent blokları arasında kalan geniş arazinin moloz yığınıyla kaplandığını ve tinercilerin de mekanı haline geldiğini belirten mahalleli, çileden çıktı. Söz konusu arazinin Çankaya Belediyesi’ne ait olduğunu belirten site sakinleri, “Arazi çok geniş. Belediye araçları ve bazı şahıslar alana moloz yığıyor. Bu pislikten bıktık. Kimse temizlemiyor” diyerek tepki gösterdi.
Zirvekent site yönetimi de, yıllardır metruk halde kalan alanın yeşil alan olması gerektiğini savunarak, “Dönemin belediye başkanı Doğan Taşdelen, molozu kaldırıp, araziyi yeşil alan yapma sözü vermişti. Ama olmadı. Ondan sonra gelen Haydar Yılmaz, Muzaffer Eryılmaz ve Bülent Tanık’a kadar herkes, ‘Halledeceğiz’ dedi, halletmedi. Şimdi Alper Taşdelen’den umudumuz var. Seçildiği vakit, ‘Bana bir yıl verin, mutlaka çözeceğim’ demişti. Artık bu söz tutulsun” dedi.

TİNERCİLERİN YUVASI OLDU

Haberin Devamı

OYAK İnşaat’ın yıllar önce Çankaya Belediyesi ile bir protokol imzaladığını da belirten site yönetimi, şunları aktardı:
“Zamanında bu inşaat yapılırken, bölgenin yeşil alan olması için bir protokol imzalanmış ancak askıda kalmış. Bunu sürekli alarak yineliyoruz. Yeşil alan olarak düşünülen bölge tinercilerin yuvası oldu. Ayda 3 defa yangın çıkıyor. İtfaiye ekipleri bile gelmekten artık sıkılıyor. Ayrıca bunun üzerine belediyenin moloz atıkları da oldukça çirkin bir görüntü oluşturdu. Konuyu ilettiğimiz herkes bize hak verdi. Ancak bir türlü sonuç alamıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!