Bu maçın favorisi F.Bahçe Ülker

THY Euroleague’in başarılı takımı Fenerbahçe Ülker, grup liderliği için namağlup Montepaschi Siena ile karşılaşacak. “Bu önemli maçı kim kazanır?” sorusuna iki takımı da analiz ederek cevap arayalım...

Haberin Devamı

HÜCUM

İSTATİSTİK: F.Bahçe ve Siena, 2’lik, 3’lük ve faul atış yüzdelerinde kardeş gibi. 2 sayılık atışlarda yüzde 52.4 Fenerbahçe, 53.6 Siena, 3’lüklerde yüzde 33 Fenerbahçe, 32.7 Siena. Serbest atışlar ise bizimkiler yüzde 72, onlar ise 73.6.
YORUM: İstatistikler aynı. Arada verim farklılığı yaratan nokta; kimin daha çok faul atışı yaparak rakibini önce faul sorununa soktuğu ve daha sonra da savunmasını bu nedenle çökerttiğidir.
İYİ HABER: Bu parametrede F.Bahçe çok etkili. 3 maçta çok penetre eden ve içeriye pas sokan temsilcimiz, 73 kez faul çizgisine giderken, Siena ancak 53 kez gidebilmiş.

SAVUNMA

İSTATİSTİK: Siena’ya hücum eden takımlar, her 100 atışın sadece 38.5’ini sayıya çevirebiliyor. Fenerbahçe Ülker’de ise bu oran 40.7
YORUM: Birbirine yakın düzeyde savunma yapan takımların maçlarında, faul problemine girmeyen, kadro derinliği olan takım avantajlı olur.
KÖTÜ HABER: Rakibimiz Eurole-ague’in en iyi savunma yapan takımı.
İYİ HABER: F.Bahçe savunmasını daha faulsüz yapıyor. Rakipleri Siena’ya maç başına 17.7 faul atarken, bize ancak 15.3 faul atılıyor.

RİBAUND

Haberin Devamı

İSTATİSTİK: Bu parametre de aynı gözüküyor. Maç başına iki takımda 35 civarı. F.Bahçe ortalama 27.3 savunma, 7.7 hücum ribaundu alırken, Siena 25.3 savunma, 10.3 hücum ribaunduna sahip.
YORUM: Siena burada daha güçlü gözüküyor.
İYİ HABER: Onların güçlü gözüktüğü bu nokta etkili olamayabilir. Çünkü bunun tam tersi olan savunma ribaundu İstatistiğimiz çok iyi; 27.3. Bu da alıştıkları hücum ribaundunu onlara vermeyeceğimizin göstergesi olabilir.

KADRO

Objektif gözle baktığımızda kadro yapımız hem daha derin ve daha iyi. Koçların düzeyleri farklı değil. Her ikisi de iyi koç.
SONUÇ: Sert ve faulsüz savunma yapan takımın maçı kazanacağını düşünüyorum. Ev sahibi olma avantajı demek, seyirci coşkusunu arkasına alıp etkili savunma yapmak demektir. Yoksa çemberler genişleyip her attığınız potaya girmez. Bütün iyi haberleri göz önüne aldığımızda, Favori takımın Fenerbahçe Ülker olduğu ortaya çıkıyor.

Siena’da şu oyunculara dikkat

Haberin Devamı

Riminas Kaukenas (13.3 sayı), Fenerbahçe Ülkerli Darius Lavrinovic’in ikizi Ksistof (12.7 sayı) ve L. McCalebb (13.3 sayı).

Yazarın Tüm Yazıları