Bu maç için deÄŸer mi

Güncelleme Tarihi:

Bu maç için değer mi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 00:00

Sol kaval kemiği kırılan golcü futbolcu, 6 ay yok. Yedeklerin bile yenebileceği Al Sadd karşısında yıldızlarını oynatıp riske giren Guardiola'ya büyük eleştiri var.

Haberin Devamı

KITA şampiyonlarının katılımıyla Japonya’da düzenlenen FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nın yarı final maçında Barcelona, Katar’ın El Sadd takımını 4-0 yenerek, finalde Brezilya ekibi Santos’un rakibi oldu. Ancak Barçalılar, takımın en önemli futbolcularından David Villa’nın kaval kemiğinin kırılması nedeniyle bu galibiyete sevinemedi.

Barcelona’yı ÅŸoke eden olay karşılaÅŸmanın 36. dakikasında gerçekleÅŸti. Bu dakikada topun peÅŸinden iki rakibiyle birlikte ceza sahasına giren Ä°spanyol futbolcun, herhangi bir darbe almamasına karşın, vücut ağırlığının sol bacağına binmesi üzerine kaval kemiÄŸini (tibia) kırdı. Ambulansla Yokohama Rosa Hastanesi’ne kaldırılan Villa’nın büyük olasılıkla sezonu kapattığı belirtildi. 6 ay sahalardan uzak kalması beklenen golcü futbolcunun 2012 Avrupa Åžampiyonası’nda Ä°spanya Milli Takımı’nda forma giymesi de tehlikeye girdi. Â

Haberin Devamı

40 milyon Euro’luk Villa neden bu maçta oynatıldı?

DAVID Villa’nın sakatlığı Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola’nın kadro seçiminin eleştirilmesine yol açtı. Barça’nın yedek takımının bile yenebileceği Al Sadd gibi zayıf bir ekibin karşısına, David Villa, Messi, Puyol gibi as futbolcuların çıkarılması ‘büyük bir hata’ olarak değerlendiriliyor. Nitekim eski Galatasaraylı Keita ve eski Fenerbahçeli Niang’ın da forma giydiği Al Sadd’ın teknik direktörü Jorge Fossati, ne kadar zayıf olduklarını, “Barcelona karşısında dengeli bir oyun istiyorsanız 15-16 futbolcu oynatmamıza izin verin’’ sözleriyle dile getirmişti.

Ä°ÅžTE O ANLAR / FOTO GALERÄ°

DAVID VILLA BÖYLE SAKATLANDI / WEB TV

Brezilya’nın altın çocuğu Neymar, Lionel Messi’ye karşı

AL Sadd karşısında Barcelona’yı 4-0 galip getiren golleri, Adriano (Dakika 25 ve 43), Seydoau Keita (Dk.64) ve Maxwell (Dk.81) attı. Katalan ekibi pazar günü oynanacak FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalinde Brezilya’nın Santos takımıyla karşılaşacak. Bu iki ekibin adlarını finale yazdırmasıyla, Messi ile Brezilya’nın altın çocuğu  Neymar’ı karşı karşıya görmek isteyenlerin hayalleri de gerçekleşmiş oldu.

Haberin Devamı

KAVAL KEMİĞİ NEDİR?

Baldırın içindeki uzun iki kemikten kalın olanı. Vücutta uzunluk ve kalınlık bakımından uyluk kemiğinden (femur) sonra gelir. Baldırın iç ve ön tarafında bulunur; bunun dış arka tarafında kamış kemiği (fibula) yer alır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!