Bu lig için fazla süper

Güncelleme Tarihi:

Bu lig için fazla süper
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 00:29

G.Saray’ı henüz ilk sınavında galibiyete taşıyan Fildişili yıldız hakkında tek bir görüş var: Kalitesi, fiziği ve zekası ile herkesten farklı. Kaleci ve savunmacıların işi artık çok daha zor olacak.

Haberin Devamı

O BİR dünya yıldızı… Kariyerinde tam 221 gole imza atan Didier Drogba, Galatasaray serüvenine de golle başladı. Sarı kırmızılı forma ile çıktığı ilk maç olan Akhisar Belediye-spor karşılaşmasında sahaya adımını attıktan 4 dakika sonra fileleri havalandıran Fildişili yıldız, rakip oyuncularını bile şaşırttı.
Biz de dünyaca ünlü forveti, Türkiye Ligi’nde kendisine karşı ilk kez mücadele eden isimlere sorduk. Akhisarlı futbolcular, sahadaki Drogba’yı ve bundan sonra neler yapabileceğini Hürriyet’e değerlendirdi...

Uğur Demirok

Sahada fark yarattı

DROGBA sahaya girdiğinde bile insan şöyle bir durup bakıyor. Yanında koşup durduğunuz zaman kalitesini hissediyorsunuz. Fizik gücü de çok yüksek. Ligimizdeki savunmacıları çok zorlayacak. Yaşı ilerlemiş olsa da Türkiye’de iş yapar.

Haberin Devamı

Oğuz Dağlaroğlu

Bir de hazır olsaydı!

O golü Drogba’dan başka atacak bir forvet yok ligimizde. Bundan sonra kalecilerin işi daha da zor. Çünkü Türkiye Ligi’ne çok fazla bir oyuncu. Hazır olmamasına rağmen bunları yapabiliyorsa; hazır olduğunda neler yapabilir bir düşünün.

İbrahima Sanko

Zekasıyla oynuyor

SAVUNMA oyuncularının artık G.Saray maçlarında işi 2 kat zor olacak. Drogba’nın kalitesinden bahsetmeye gerek yok. Zekasıyla oynayan bir futbolcu ve çok güçlü. Ne yapacağını kestiremiyorsunuz. Her an her şeyi yapabilir.

Sertan Vardar

Dengeleri değiştirdi

KALİTE olarak gerçekten bu lige çok fazla bir oyuncu. Fizik olarak henüz tam hazır olmasa da oyun bilgisi ve yeteneği ile daha ilk maçında G.Saray’a tartışmasız 3 puanı kazandıran adamdı. Drogba ve Sneijder sahada dengeleri değiştiren futbolcular.

Siz olmasaydınız golün anlamı kalmazdı

AKHİSAR maçının son 27 dakikasında oyuna girip, attığı gol ve yaptığı asistle 2-1’lik galibiyette büyük rol oynayan Drogba’nın, saha dışındaki davranışları da lider futbolcu olduğunu gösterdi. Soyunma odasında takım arkadaşlarının tebrik ettiği yıldız oyuncu, “Bu galibiyeti hep birlikte aldık. Attığım golde sadece benim değil bütün takımın katkısı var. Son anlarda takım olarak iyi savunma yapmasaydık, attığım golün anlamı olmazdı. Ben de hepinize teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

Böyle taraftar görmedim

DROGBA, Akhisar maçının ardından GS TV’ye yaptığı açıklamada, “Taraftar gerçekten muhteşem. Oyunun başından sonuna dek inanılmaz bir destek vardı. Havaalanında da bizi muhteşem karşıladılar ve uğurladılar. Avrupa’da hatta dünyada gördüğüm en iyi taraftar topluluğu. Ben de onları sevindirdiğim için çok mutluyum” dedi.

Bereketi ile geldi

Manisa’daki seyyar satıcılar, “Drogba köftesi bunlar” diye satış yaptı. Akhisar’a ise 700 bin TL hasılat kaldı.

SARI kırmızılıların dünya yıldızı Didier Drogba, sadece G.Saray’a kazandırmadı, ayak bastığı her yeri de ihya etti. Manisa’daki stat çevresinde seyyar satıcılar bayram yaptı. El arabalarında, “Drogba Köftesi bunlar” diye köfte satıldı. Ev sahibi Akhisar Belediyespor 900 bin TL’lik hasılat kazandı. Masraflar çıktıktan sonra Ege kulübünün kasasına 700 bin TL gireceği açıklandı. Kadir ÇETİNÇALI/DHA

Haberin Devamı

Albayrak kucakladı

G.SARAY’ın Akhisar Belediye galibiyetinden sonra Abdurrahim Albayrak, Drogba’yı kucaklarken, Fildişili yıldızın da kendisine aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi. Albayrak, “Drogba da Sneijder de takıma hemen uyum sağladı” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Ne kaçırdığını gör Chelsea!

Ada gazeteleri, Galatasaraylı golcüyü manşetlerine taşırken, eski kulübüne yüklendi.

G.SARAY kariyerine bir gol bir asistle başlayan Didier Drogba’nın performansı İngiltere’de de günün konusu oldu. Ada basını, Chelsea’ye Fildişili futbolcuyu nasıl gönderdiği sorusunu sorarken, yıldız oyuncunun formundan hiçbir şey kaybetmediği vurgulandı.

Daily Mail gazetesi, başlığına “Ne kaçırdığını gör Chelsea, Drogba G.Saray’daki ilk maçında 5 dakikada gol attı” yazdı. The Guardian, Drogba’nın hızlı bir başlangıç yaptığına işaret etti ve “İlk maçında gol atarak Türk futboluna gelişini duyurmakta gecikmedi” cümlesini kullandı.

Haberin Devamı

İspanyolların da dilinde

İspanya’nın önde gelen gazetelerinden Marca da “Drogba’nın başlangıcı bundan iyi olamazdı. Fildişili, oyuna girdikten 5 dakika sonra gol attı” yorumunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!