Bu kavga bitmez

Güncelleme Tarihi:

Bu kavga bitmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2008 00:00

Çaykur Rizespor maçı öncesinde Tunca Hazinedaroğlu’nun ortaya attığı iddia ortalığı karıştırdı. Şampiyonluk yarışında erken başlayan bu kavgaya Futbol Federasyonu’nun nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor.

Mahmut Uslu: Türk futbolunda yeni sayfa açıldı. Herkes üzerine düşeni yaparak temiz futbola katkıda bulunmalı.

Tunca Hazinedaroğlu: Keşke aramasaydım. Gerçekten çok üzüldüm. Olayların buraya gelebileceğini hiç düşünemedim.

Abdülkadir Çakır: Çaykur Rizespor olarak atlar tepişirken çimlerin zarar görmesini istemeyiz ve biz de çim olamayız.

ÇİÇEĞİ burnunda Futbol Federasyonu’nun ilk haftasında ligin zirvesinde kavga başladı. Galatasaray yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu’nun Çaykur Rizespor maçı öncesinde ortaya attığı iddia, ezeli rakipleri Fenerbahçe’yi ayağa kaldırdı. Önceki akşam Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır’a gelen telefona şahit olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ve yönetimin verdiği tepki giderek büyüyor.

Şampiyonluk yarışında eski günlerde olduğu gibi meydanı boş bırakmayacağını dile getiren Fenerbahçe Yönetimi, Hazinedaroğlu’nun maçın hakemi ile ilgili iddiasını kanıtlaması gerektiğini ileri sürerek, hem Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ı, hem de Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın’ı göreve çağırdı.

Temiz futbol

Asbaşkan Mahmut Uslu’nun Çaykur Rizespor maçından sonra yaptığı açıklamalara dün Galatasaray cephesinden cevap geldi. Çirkin iddiaların Türk futboluna zarar verdiğini vurgulayan F.Bahçe Asbaşkanı Uslu, geçmişte Denizli’de yaşanan olayları hatırlatarak, "Türk futbolunda yeni sayfa açıldı. Artık herkes üzerine düşeni yapmalı ve temiz futbola katkıda bulunmalı" mesajını gönderdi.

G.Saray yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu ise kendini savunarak olayın abartıldığını dile getirdi. Yakın arkadaşı Çakır’ı başarı dilemek için aradığında Aziz Yıldırım’ın karşısına çıktığını doğrulayan Hazinedaroğlu, "Keşke aramasaydım. Çok üzüldüm. Olayların buraya gelebileceğini düşünemedim" dedi.

Çaykur Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır, Fenerbahçe maçı öncesi kendisine gelen iki ayrı telefonun detaylarını açıklayarak, bu tür ayak oyunlarının içerisinde hiçbir zaman yer almayacaklarını belirterek, "Rizespor olarak yukarıda atlar tepişirken çimlerin zarar görmesini istemeyiz ve biz de burada çim olamayız" diye konuştu.

F.Bahçelilere anlam veremiyorum

GALATASARAY Kulübü Yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu, gündeme bomba gibi düşen olayın detaylarını anlatırken, kendini de savundu. Çaykur Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır’ı aradığı ve hakem hakkında kendisini uyarmasının F.Bahçeli yöneticiler tarafından abartıldığını dile getiren Hazinedaroğlu, "Bir arkadaş grubu ile yemeğe gittik. Maç başlamadan önce arkadaşlarımdan biri ’Bu hakem haftalar sonra ilk kez maç yönetecek’ dedi. Ben de, ’Öyle mi, Rize’nin başkanı çocukluk arkadaşım. Bir arayıp başarı dileyelim’ dedim. Abdülkadir Çakır’ı aradım, ’İnşallah takımın iyi oynar. Bak hakem de uzun zaman sonra maç yönetecekmiş. Yanımdakiler öyle diyor’ diye konuştum" dedi.

Abdülkadir Çakır’ın olayı F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yanlış aksettirdiğini belirten Hazinedaroğlu, Yıldırım tarafından yüzüne telefon kapatılmasının söz konusu olmadığını da vurguladı. Hazinedaroğlu, F.Bahçe cephesinin olayı yanlış anladığını belirterek, "Basına yaptıkları açıklamaya anlam veremiyorum. Bu nasıl bir iş? Ortada bir şey yok. Bir itham yok. Neden bu kadar yangın yaptılar? Çok üzüldüm. Hem aradığıma üzüldüm. Hem de olayın buralara gelmesine. Şaşkınım" diye konuştu. Bu arada Hazinedaroğlu, G.Saray Kulübü’nün resmi sitesinde de zorunlu açıklamada şunları söyledi: "Söz konusu konuşmanın içeriği, uzun zamandan beri görev almayan bir hakemin karşılaşmada görev alması nedeniyle, bir terslik olmadan maçın selametle bitmesi dileğinden ibarettir."

Basit bir yorumu çok büyütüyorlar

GALATASARAY Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Rize’de yaşanan gerginliğin fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Polat, olayın fazlasıyla abartıldığını ifade ederek, "Ligin final haftalarına giriyoruz, herkes sinirli olabilir. Ancak herkes sakin olmalı. Ortalığı germenin hiçbir anlamı yok" dedi. Polat, Tunca Hazinedaroğlu’nun bir arkadaş olarak Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır’ı aradığını ifade ederek, "Ben bu olayı Hazinedaroğlu’ndan dinledim. Çakır’a şans dileyip, ortaya da bir yorum atmış. Bir basit yorum üzerinde bu kadar durulmamalı. Galatasaray olarak, önümüzdeki maçlara konsantre olmuş durumdayız. Bu konunun içine çekilmek istemiyoruz" diye konuştu.

Atlar tepişirken yerde çim olmayız

ÇAYKUR Rizespor Başkanı Abdülkadir Çakır, F.Bahçe maçı öncesi kendisine gelen iki ayrı telefonun detaylarını açıkladı, "Atlar tepişirken yerde çim olmayız" dedi. Çakır, maçın hakeminin şaibeli atandığı yönünde önce Ankara’dan bir ankesörlü telefondan, ardından ise Galatasaray yöneticisi Tunca Hazinedaroğlu tarafından arandığını belirterek, "Rizespor olarak yukarıda atlar tepişirken çimlerin zarar görmesini istemeyiz ve biz de burada çim olamayız" dedi. Çakır, Tunca Hazinedaroğlu’nun telefonuna bozulduğunu ve bunu da Aziz Yıldırım’ın fark ettiğini ifade ederek, "Aziz bey, Hazinedaroğlu’nu telefonla aradı. Ona gerekli konuşmaları kendi üslubunca yaptı. Bağırdı, çağırdı" dedi. Muhammet KAÇAR / DHA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!