GeriSeyahat Bu hafta sona ermeden
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu hafta sona ermeden

Bu hafta sona ermeden



oynayın

Oyuncak mağazaları zinciri Maxitoys'da bu yaz şişme havuzlar, pedallı botlar, kum oyuncakları, sutopu setleri, deniz yatakları, deniz kollukları, can yelekleri, simitler, paletler ve bunun gibi birçok deniz ürünleri var. Maxitoys, İstanbul'da Vega Carrefour (Ümraniye) ve İzmir'de Kipa Alışveriş Merkezi'nde.

dinleyin

Borusan Oda Orkestrası, 21. Çorum Uluslararası Hitit Festivali'ne katılıyor. Şef Fahrettin Kerimov yönetimindeki orkestra, bu pazar Çorum'da Devlet Tiyatro Salonu'nda 21.00'de bir konser verecek. Konserin solisti, klasik gitar ustası Ahmet Kanneci.

seçin

Faik Sönmez'in özelliği, büyük beden giysiler. 40-56 beden arasında birçok giysi, ayrıca mayo bulabileceğiniz Faik Sönmez'de indirim de başlıyor. Geçmiş sezon ürünleri yüzde 50 ucuza satılacak. Faik Sönmez mağazaları İstanbul'da (Nişantaşı, Bakırköy, Erenköy), İzmir Alsancak, Adana, Çorlu ve Trabzon'da (Canbakkal İş Merkezi). Tel: 212-225 21 21.

gidin

Troas Motel, Assos Limanı'na 4 km uzaklıkta. 18 odalık taş binası ve hormonsuz meyve sebze yetiştirilen bir bahçesi var. İki gece yarım pansiyon konaklayanlar Tema Vakfı'nın meşe kampanyasına katılıyor. Odalarda stresi azalttığı söylenen bio kristal tuz lambası, kekikli sabunlar ve kara buğday tohumundan yastıklar var. Tel: 286-764 02 79-80.

deneyin

Şaşırmayın, bu bir ocak. Teka'nın yeni cam seramik ocağının dört pişirme alanı var. Dokununca devreye giriyor, hızla ısınıyor. Işıklı ısı ikaz göstergesi sayesinde güvenli. Ocağın yüzeyi cam seramik olduğu için temizlenmesi kolay. Teka Showroom: Büyükdere Cad. No. 42 Mecidiyeköy. Tel: 212-288 31 34.

bakın

Ünlü mayo markası Gideon Obersan Türkiye'de. Çorap sektörünün büyüklerinden Penti'nin ithal ettiği Gideon Oberson mayo, bikini ve plaj kıyafetleri İstanbul'da Carousel, Akmerkez ve Nişantaşı'nda bulunan Pentiworld'lerde, bazı seçkin butiklerde ve içgiyim mağazalarında.

gezin

İstanbul'da sergi mevsimi kapandı gibi. Ancak Borusan Sanat Galerisi'nde ‘‘Yeni Öneriler/Yeni Önermeler’’ adlı sergi sürüyor. Sergide 9 Eylül, Marmara ve Mimar Sinan Üniversiteleri Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin yapıtları var. Borusan Sanat Galerisi Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde.

keyfedin

Nargilenin yazla beraber gittikçe yaygınlaştığını geçen haftalarda yazmıştık. Son olarak İstanbul Sultanahmet'teki Armada Oteli de nargile sunmaya başladı. Otelin tarihi yarımadaya bakan muhteşem manzaralı terasında nargile içebilirsiniz. Üstelik tömbekinin aroması da bir sürprizmiş...

Tel: 212-638 13 70.

sürün

Cilt bakım ürünleriyle tanınan Clinique'in, güneşe karşı tam koruma sağlamak için 8 ürünü var. Deniz ya da havuz kenarında koruma sağlayan ürünler dışında, günlük hayatta makyaj altına sürülecek City Block'tan spreyli formüle, çocuklar için ideal güçlü bir koruyucudan suya dayanıklı dudak koruyucusuna kadar.

alın

Jumbo'da büyük bir ucuzluk kampanyası var. 12 kişilik çatal-kaşık-bıçak takımları 41 milyon 862 bin liradan, 85 parça Jumbo Bavaria porselen 100 milyon liradan başlayan taksitler ve çay servis takımı hediyesiyle, çelik tencere takımı 38 milyondan başlayan taksitler ve 18 parça çatal-kaşık-bıçak yemek takımı hediyesiyle Jumbo mağazalarında.

planlayın

Adatepe'de yaz okulu

Çanakkale Küçükkuyu'daki eski Adatepe İlkokulu'nun restorasyonu sonucu oluşturulan Adatepe Taş Mektep, büyüklere bu yıl da ders vermeyi sürdürüyor. Pazartesi-cumartesi arasında. Dersler ağaçlar arasındaki okulda günde 4 saat veriliyor. Haftalık ders ücreti 150 milyon TL. Faks: 212-258 04 11. e-mail: zerrintasmektep.com

9-14 Temmuz: Tasavvuf Düşüncesi (Hilmi Yavuz).

16-21 Temmuz: Uygarlık Tarihi İçinden Sanata Bakış (Zerrin Boynudelik)

23-28 Temmuz: Uygarlık Tarihi İçinden Müzik Kültürü (Alper Maral).

6-11 Ağustos: Camera Obscura'dan Fotoğraf Tarihi (Kamil Fırat).

13-18 Ağustos: Uygulamalı S-B Fotoğraf Teknikleri (Kamil Fırat).

27-31 Ağustos: Kültür Tarihi ve Tarihçiliği (Mete Tunçay).

3-8 Eylül: Osmanlı Toplumunda Dini Cemaatler (İlber Ortaylı).

False