Bu hafta sinirimi oynatanlar

* Eşcinsel karşıtı bakan
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın “Eşcinsellik biyolojik bir bozukluk, bir hastalık. Tedavi edilmesi gereken bir şey” açıklaması ve bu açıklamanın arada yazıp çizenler, açıklama yapanlar olsa da yeterince kıyamet koparmamış olması...
Bu ülkede okulda zulüm gören, sokakta aşağılanan eşcinseller şimdi bir de devlet erkanı tarafından dışlanıyor. ınsan neredeyse eşcinsel olmadığına şükredecek kıvama geliyor. Bir kere eşcinselliğin psikolojik bir sorun olduğunu düşünmek düpedüz cehalet. Böyle düşünenlere oturup biraz bu konularda kitap okumalarını, yabancı yayınları taramalarını ve bu tarz açıklamalar yaparken ellerini vicdanlarına koymalarını tavsiye ederim. Zira eşcinsellik karşıtlarının eline koz veriyor ve berbat örnekler oluşturuyorlar. Ayrıca öyle bile olsa -ki değil- size ne? Biri canı isteyip de eşcinsel olabilir, böyle bir deneyim yaşamak da isteyebilir. Size ne? Bence siz eşcinsellere saldırmak yerine, çökmekte olan aile kurumunu nasıl kurtaracağınız üzerine oturup kafa yorun. Ha “eşcinselleri kurtararak” aile kurumunun güçlenmesine hizmet etmeye çalışıyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz.
* Twitter’ı ona buna geçirmek için kullananlar
Özdemir Asaf’ın harika bir dizesi vardır: “Kendi bahçesinde dal olamayan biri girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.”
İşte Twitter’da bazılarının durumu tam olarak bu.
* Çalınan eserler
Bu da ancak Türkiye’de olur. Eray Görgülü’nün haberine göre Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin yıllardır talan edildiği ortaya çıktı. Meğer müzede 400’den fazla eser kayıpmış ya da sahteleriyle değiştirilmiş. şevket Dağ’dan ıbrahim Çallı’ya, müzeyi sahte imzalı eserler doldurmuş. Diğerleri yırtılmış, boyaları dökülmüş. 2007-2008’de yapılan restorasyon sırasında koruma önlemi alınmamış, eserlerin sigortasız olduğu ortaya çıkmış. Üstüne üstlük, en önemli teşhir salonlarından birinde işçiler yatıp kalkmış, mangal yapıp, menemen pişirmiş. ış ayyuka çıkınca şimdi de polis kayıp eserleri aramaya girişmiş.
Geçti Bor’un pazarı, sürün eşeği Niğde’ye.
* Elazığ’daki deprem
Bir kere de sınır dışından ülkeye girerken bir olay olmasın. ıki günlüğüne kaçsam dahi uçakta gazeteleri elime aldığımda ülke yine karışmış. Ya bir deprem olmuş, onlarca insan enkaz altında kalmış, ya birileri tutuklanmış, ya birileri talihsiz açıklamalar yapmış, ya bir skandal patlak vermiş, ya ya ya...
Güzel günler görecektik çocuklar, değil mi? Göre göre babayı görüyoruz. Bir gün sular durulmuyor.

Oscar trendleri

Oscar’lar oldu bitti ama kırmızı halısının etkisini önümüzdeki aylarda iliklerimizde hissedeceğiz. Ne de olsa kırmızı halı başlıca moda trendlerinin doğduğu yerlerden biri.
Tam da bu nedenle, önümüzdeki günlerde kadınların yüzlerini nasıl boyayacağını ve hazır giyim markalarının koleksiyonlarına neler katacağını, dolayısıyla kadınların neler giyeceğini kestirmek için Oscar’a katılan ünlülere bakmakta fayda var. ışte Oscar’larda öne çıkan moda ve güzellik trendleri...
1. Metalik renklerde elbiseler
Kate Winslet’ın Yves Saint Laurent, Sandra Bullock’un Marchesa ve Cameron Diaz’ın Oscar de la Renta markalı elbiseleri bu trendin sinyallerini veriyor.
2. Straplez
Winslet, Diaz, Amanda Seyfried, Miley Cyrus ve Julianne Moore straplez elbise seçimleriyle dikkat çektiler.
3. Elbisede mavi renk
“Avatar” etkisi mi bilinmez... Ama kadınların çoğu sözleşmiş gibi törene mavi elbiselerle katıldılar. Gabourey Sidibe, Lorraine Schwartz, Mo’Nique, Maggie Gyllenhaal, Mariah Carey, Oprah Winfrey... Hepsi.
4. Mavi yetmedi, bir de pembe ve mor
Queen Latifah’nın açık mor elbisesi, Vera Farmiga’nın parlak fuşya tuvaleti ve Jennifer Lopez’in açık pembesi... Feminen renkler yükselişte.
5. Yırtmaç
Önde, arkada, yanda, derin, seksi... Bu yıl kırmızı halıda yırtmaca doyduk. Severim ben, iyidir ama bacakları güzel olmayanlar bu trendden uzak dursun.
6. Kolunda bilezikler, oy oy Eminem
Erkekler yeniden bu şarkıyı söylemeye başlayacak çünkü kırmızı halıdan aldığımız sinyallere göre bu bilezikler kadınların çoğunun kollarında sallanacak. Sarah Jessica Parker, Amanda Seyfried, Penelope Cruz, Miley Cyrus, Mariah Carey ve Faith Hill bu trendin öncüleri.
7. Büyük topuzlar
Kırmızı halının yıldızlarına bakıp söyleyebiliriz ki düzenli veya dağınık, önümüzdeki günlerde kadınları koca koca topuzlarla göreceksiniz, kuşku yok.
8. Dikkat çekici dudaklar
Parlak kırmızı, cart pembe, gül kurusu. Birini edinin derim.
Yazarın Tüm Yazıları