GeriSeyahat Bu hafta keyif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bu hafta keyif

Bu hafta keyif

Bu hafta için sinema sezonunun en dolu, en iyi haftası diyebilirim. Özellikle Acı Aşk, Başka Dilde Aşk, Avatar ve Vavien; dördü de izlenmeye değer filmler.

Sinema
Vakit ve nakit bulursanız bir sıraya koyup mutlaka görün derim. Vavien ise bu filmler içinde en Anadolu kokanı, en komiği, en gerilimlisi. Senaryo Engin Günaydın’a ait, başrollerde Engin Günaydın ve Binnur Kaya var.

Kültür Mantarı
Klasik Müzik Tarihi’nin en önemli bestecileri ve eserleri 5 CD’lik “500 Yıl Klasikleri / Various Artists” albümünde biraraya getirildi. Artist Müzik tarafından yayınlanan albümde 15-20. yüzyıllar arasında 57 besteci tarafından yazılmış 75 eser yer alıyor. Rönesans, Barok, Klasik, Romantik ve Modern dönemlere ait eserlerin yanı sıra klasik müziğin başlangıç dönemine ait Koral Müzik örnekleri var.

Röportaj
Ülkemizin önde gelen bariton seslerinden Mesut İktu’nun yeni albümü Kalan Müzik etiketiyle çıktı. Albümde önemli Batılı bestecilerin yanı sıra Ahmet Adnan Saygun’un da eserlerine yer verilmiş. İktu’ya albümde Şef Maciej Niesiolowski yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşlik
etmiş. Tüm bu yoğun programı arasında İktu, yeni albümüyle ilgili sorularımızı cevapladı.

False